Ennakko Edustus

Aggressiivisesti putoamista vastaan taisteleva JIPPO haastaa seuraavalla kierroksella AC Oulun. Ottelu käynnistyy Joensuussa lauantaina kello 16:00.

JIPPO ja AC Oulu ovat kohdanneet virallisissa otteluissa yhteensä 14 kertaa. Kolme kohtaamista on päättynyt tasan, ja peräti kymmenen ottelua on päättynyt yhden maalin erotuksella. Joensuulaisjoukkueen edellinen voitto AC Oulusta on elokuulta 2009, ja tämän jälkeen seitsemän ottelua on pelattu vahvasti AC Oulun merkeissä: laivastonsininen miehistö on onnistunut voittamaan edelliset neljä kohtaamista. Tällä kaudella toukokuun ottelu Joensuussa päättyi lukemin 0-1 ja heinäkuussa Raatissa AC Oulu oli vahvempi lukemin 1-0. Raatin stadionilla pelatun edellisen kohtaamisen ratkaisi laidan pikakiituri Tommi Haanpää kauden toistaiseksi ainoalla osumallaan.

AC Oulun elokuu on sujunut tähän asti synkissä merkeissä: viidestä ottelusta saldona on yksi voitto ja neljä tappiota. Elokuun aikana oululaisjoukkueen maaliverkko on heilahtanut peräti 14 kertaa. JIPPO-ottelun jälkeen AC Oulun ohjelmassa on vielä viisi ottelua, ja loppukauden vähimmäistavoitteena on säilyttää nykyinen viides sija. Ykkösen viisi parasta joukkuetta pelaavat ensi kaudella 14 kotiottelua, kun taas sarjataulukon alemman puoliskon joukkueet pelaavat yhden kotiottelun vähemmän. Matias Ojalan ja Tashan Adeyinkan lainasiirtojen myötä AC Oulun hyökkäyskalusto on tällä hetkellä varsin kapea, mutta päävalmentaja Rauno Ojasen mukaan ryhmästä löytyy edelleen tarvittava osaaminen voittojen ottamiseksi.

– JIPPO oli jo yhdessä vaiheessa kautta täysin sillassa, mutta he ovat alkaneet todella taistelemaan sarjapaikastaan. Joensuu on yksi ikävimmistä paikoista vierailla tässä sarjassa, joten kaikkea muuta paitsi helppoa iltapäivää on turha odottaa. Meidän täytyy pystyä siirtämään Kotka-pelin hyvä ilme tähän otteluun ja olla tehokkaita paikoissamme. Muutoksia on jälleen luvassa, sillä todennäköisesti ainakin yksi uusi oululainen debytantti nähdään kentällä, Ojanen vihjaa.

JIPPO on pelannut yhden ottelun AC Oulua vähemmän ja joensuulaisryhmä on ennen lauantaita 16 pisteellään Ykkösen yhdeksäntenä. Ainoastaan 8 maalia viimeistellyt joukkue on tuskastellut koko kauden putoamisvaarassa, mutta ero putoamisviivan yläpuolelle on vain pari pistettä. PK-35 (18 pistettä), OPS (20 pistettä) ja FC Viikingit (21 pistettä) näkevät peruutuspeileissä sitkeästi taistelevan joensuulaisryhmän, joka alkaa vasta lämmetä syksyn tärkeimpien otteluiden lähestyessä. Viimeisen kuukauden aikana sekä Ilves että OPS vierailivat Joensuussa, mutta molemmat joutuivat palaamaan kotimatkalle 2-1-tappio mukanaan. Jarmo Korhosen valmentama joukkue saa vastaansa kärkijoukkueista vielä Hakan, Ilveksen ja päätöskierroksella SJK:n, joten putoamistaistelun ohella JIPPO tuo oman lisämausteensa myös kamppailuun liiganoususta.

Seuraa heitä, AC Oulu:
#14 Tuure Siira – keskikentällä eri rooleissa viihtyvä nuorukainen esiintyi edellisessä ottelussa väkevästi.
#17 Daniel Owusu – ghanalaisvahvistus palasi edellisessä ottelussa tositoimiin loukkaantumisen jälkeen.

Seuraa heitä, JIPPO:
#12 Lassi Hurskainen – YouTubesta tuttu taitava maalivahti, jonka jalkapallovideot ovat ihastuttaneet ympäri maailman.
#26 Toni Tahvanainen – viimeisteli komean voittomaalin Ilveksen verkkoon.

AC Oulun pelaajista varmuudella ottelusta on sivussa kesäkuussa jalkansa loukannut Lassi Nurmos sekä edellisessä ottelussa kahden keltaisen kortin myötä ulosajettu Sami Hyvärinen. Lisäksi muutaman pelaajan lopullinen pelikunto selviää vasta myöhemmin.

JIPPO – AC Oulu
Lauantaina 24.8. kello 16:00
Mehtimäen jalkapallonurmella

AC Oulu sosiaalisessa mediassa:

https://facebook.com/acoulu
https://twitter.com/acoulu
https://youtube.com/user/ACOuluOfficial
https://instagram.com/acoulu
https://acoulu.fi/

AC Oulu – TUNNE, JONKA TIETÄÄ!

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko