Ennakko Edustus

Jo perjantaina Lahden kautta kohti Helsinkiä matkaava AC Oulu hakee lauantain ottelussa tietynlaista revanssia, sillä kesäkuun alussa HIFK venyi Castrenin jäähyväisottelussa 1-1-tasapeliin. Kotikentällään Kallion Brahen tekonurmella HIFK on perinteisesti kova luu, joten helppoa iltapäivätyötä ei ole luvassa tälläkään kertaa.

– HIFK antoi varoitusmerkkejä jo Oulussa käydessään. Kyseessä on selkeästi pelaava joukkue ja meidän on kyettävä taistelemaan myös heidän vahvuuksiensa osa-alueella. Heillä on suoraviivainen pelisysteemi ja pelaajilla on hyvä yhteisymmärrys kotikentällään yleisön sekä ympäristön kanssa.

– Stadilaisena joukkueena HIFK:n henki on vahva ja siihen liittyy myös taistelutahto sekä fyysisyys. Lisäksi seura on tuonut kannattajineen piristysruiskeen koko Ykkösen ilmapiiriin, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen taustoittaa lauantaina edessä olevaa koitosta.

Yhdeksäntenä Ykkösessä majaileva HIFK on kerännyt toistaiseksi 23 pistettä 17 ottelusta tikaten sarjataulukkoon lukemat seitsemästä voitosta, kahdesta tasapelistä ja kahdeksasta tappiosta.

HIFK:lla on heittää kentälle paljon hyviä yksilöitä, joista on myös hitsautunut toimiva joukkue. Pääkaupunkiseudulla on tarjolla paljon pelaajia, joille HIFK on tarjonnut hyvät kehittymismahdollisuudet.

Anssi Tamminen ja Petri Heinänen muodostavat kokeneen toppariparin. Keskikentällä puolestaan Jukka Halme ja Miikka Suikki ovat erittäin hyvää Ykkösen tasoa. Erityisesti Halme on pelien kääntäjätyyppi, joka pystyy pitämään palloa tiukoissakin tilanteissa. Myös Mergim Kastrati on noussut vahvaksi tekijäksi oikealle reunalle, Malinen luettelee.

AC Oulu jäi edellisessä ottelussaan viime sunnuntaina kotistadionillaan maalittomaan tasapeliin FC Hämeenlinnan kanssa ottelussa, jossa voitto jäi haaveeksi tehottomuuden takia.

– Se oli pettymys, mutta olemme sulattaneet sen. Jos katsotaan neljää viimeisintä peliämme, niin niistä on tullut kymmenen pistettä. Asiat ovat siis menneet oikeaan suuntaan. Meidän on nyt oltava vieläkin tarkempia ja valmiimpia heti otteluiden alussa, jotta mahdollisuutemme täysiin pistepotteihin olisi suurempi, korostaa Malinen.

"Paluuta menneisyyteen" HIFK-pelissä edustaa se, että AC Oulu pääsee pelaamaan Helsingissä pitkästä aikaa ottelunsa keinonurmella joukkueen siirryttyä pelaamaan Castrenin tekonurmelta Raatin luonnonnurmelle jo kaksi ja puoli kuukautta sitten.

– Mutta tuttuhan se alustana on. Samanlaisissa olosuhteissa mennään varmaan kuin Castrenissa oli. Kenttä ei varmasti tuota liikaa ongelmaa.

Malinen ei myöskään korvaansa lotkauta väitteille, joiden mukaan sarjakärki FC Lahti olisi karannut AC Oululta jo liian kauas.

– Kaikki, jotka ovat olleet urheilussa mukana, ymmärtävät sarjan olevan kesken. Jäljellä on seitsemän peliä ja jaossa 21 pistettä, joilla voi tehdä vielä valtavan paljon sijoitukselle.

AC Oulun pelaajistoa eivät tällä hetkellä veroita loukkaantumiset tai pelikiellot, joten Malinen ja Rauno Ojanen pääsevät valitsemaan aloituskokoonpanon täydestä kalustosta.

HIFK:n ja AC Oulun välinen ottelu alkaa Helsingin Kallion Brahen kentällä lauantaina klo 16.00. Paikalle saapuu myös AC Oulun kannattajia, ja kaikkien paikalle kykenevien tuki on tarpeen!

(Toimitus, Olli Kohonen)