Ennakko Edustus

AC Oulu saa 4.7 lauantaina kello 16:00 pelattavassa ottelussa vastaansa Raatin stadionille vieraakseen FC Jazzin. Laivastonsinisten avauskokoonpanossa nähdään ensimmäistä kertaa vuonna 2000 syntynyt superlupaus Niklas Jokelainen.

Joukkueet kohtaavat toistamiseen tälle kaudelle. Ensimmäinen kohtaaminen 13.5 Porissa päättyi FC Jazzin kotivoittoon lukemin 3-1, Aapo Heikkilän ollessa ainoa maalintekoon kyennyt Laivastonsininen pelaaja. Porilaisten maaleista kamppailussa vastasivat Theo Raymond, Samu-Petteri Mäkelä ja Elias Ahde.

Molempien joukkueiden viimeaikaiset otteet ovat olleet alavireisiä. Viidestä edellisestä ottelusta kotijoukkue AC Oulu on voittanut kaksi, ja hävinnyt kolme. Voitot ovat tulleet Ekenäs IF:ää, sekä PS Kemiä vastaan. Ilman pisteitä joukkue on jäänyt FC Hakaa vastaan, sekä kaksi edellistä kamppailua joukkue on hävinnyt sarjan kärkipäässä heiluville PK-35:lle ja Turun Palloseuralle.

FC Jazzin nykyvire on puolestaan vieläkin murheellisempi. Porilaiset ovat saaneet viidestä edellisestä pelistä kasaansa vain yhden pisteen, kotiottelussa JJK:ta vastaan. Joukkue saapuu Ouluun neljän pelin tappioputkessa. Joukkue on hävinnyt peräkkäin Mikkelin Palloilijoille, PS Kemille, TPS:lle sekä Ekenäs IF:lle

Ottelu tulee olemaan kahden joukkueen kohtaaminen jossa molemmat kaipaavat pisteitä ja voittoa kipeästi. Voitolla AC Oulu saisi kirittyä hieman Ykkösen parempaa puoliskoa kiinni, FC Hakan ollessa sijalla viisi 17 pisteellä. Voitolla AC Oulu nostaisi itsensä kolmen pisteen päähän FC Hakasta, mikäli valkeakoskelaiset eivät onnistu lisäämään pistetiliään niin ikään lauantaina pelattavassa PK-35 – FC Haka ottelussa. AC Oulu haluaa varmasti revanssin porilaisista, joille he hävisivät alkukaudesta vieraissa 3-1, ja lisäksi kahdesta edellisestä pelistä AC Oululla on huono tulos alla, joten Laivastonsinisillä piisaa varmasti voitonnälkää ja näyttöhaluja.

Sarjassa on tämä peli mukaanlaskettuna 17 peliä jäljellä, joten pisteitä on tarjolla vielä 51 AC Oululle. Pisteitä on siis vielä paljon jaossa, joten vielä ei ole ratkaistu loppukauden osalta mitään, mutta tästä ottelusta on yksinkertaisesti raavittava voitto – mikään muu tulos ei voi olla vaihtoehtona.

Kauden neljästä aikaisemmasta kotiottelusta AC Oululla on kasassa tappio PK-35:lle, tasapeli TPS:ää vastaan, sekä voitot VIFK:sta sekä PS Kemistä.

Joukkueet ovat kohdanneet Ykkösessä yhteensä 4 kertaa aiemmin, kuluneen kauden FC Jazz-tappio oli Laivastonsinisten ensimmäinen joukkueiden lyhyen keskinäisen historian aikana. Aiemmat kaksi kotiottelua ovat päättyneet AC Oulun voittoon sekä tasapeliin. Joukkueiden historian ensimmäisen keskinäisen ottelun AC Oulu voitti Porissa lukemin 0-1.

AC Oulu on onnistunut tekemään FC Jazzia vastaan viisi maalia keskinäisten kamppailujen aikana. Huomionarvoista on se, että Dritan Stafsula on osunut kolmessa kamppailussa kertaalleen porilaisia vastaan. Kaksi näistä kamppailusta on ollut AC Oulun kotiotteluita. Venyttääkö Tani jälleen maaliverkkoa porilaisia vastaan kotikentällään?

Kommentit

– Vain voitto kotiottelusta kelpaa, se on selvä asia. Tässä sarjassa mitään ei saa ilmaiseksi, joten hyvä ottelu meidän on pelattava tavoitteen täyttämiseksi. Kokoonpanossa on muutoksia ja uskon niiden olevan kotiyleisölle mielenkiintoisia, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kommentoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oululta ovat varmuudella pois lauantain kokoonpanosta Kemo Darboe ja Antti Uimaniemi. Darboen poissaollessa näyttöpaikan saa nuori oululainen superlupaus Niklas Jokelainen, joka on ensimmäistä kertaa Ykkösen peleissä avauskokoonpanossa lauantain ottelussa. Alkuvuodesta Englannin Valioliigajättiläisen Chelsean testileirilläkin maaliverkkoja heilutellut hyökkääjä on ensimmäistä kertaa urallaan miesten peleissä avauskokoonpanossa vain 15-vuoden ikäisenä. Myös Matias Ojala palaa kokoonpanoon.

 

Sen sijaan Aleksi ”Jallu” Lappalainen viillettää loppukauden Kakkosessa pelaavan AC Kajaanin riveissä.

Seuraa heitä

#14 Niklas Jokelainen, AC Oulu

 

Oululainen superlupaus on ensimmäistä kertaa urallaan avauskokoonpanossa AC Oulun ottelussa. On pelannut aiemmin tällä kaudella loppuminuutit kotiottelussa Turun Palloseuraa vastaan, sekä PK-35 kamppailussa Vantaalla. Minkälaista jälkeä nuori hyökkääjä pystyy tekemään saadessaan paikan avauskokoonpanosta?

 

#18 Elias Ahde, FC Jazz

 

Nuori Veikkausliigaseura SJK:sta oleva lainapelaaja FC Jazzin riveissä, joka on onnistunut kuluneella kaudella 3 kertaa maalinteossa, myös AC Oulua vastaan ensimmäisessä joukkueiden keskinäisessä ottelussa. Onnistuuko U19-maajoukkueessakin 3 esiintymistä tehnyt lupaava hyökkääjä piinaamaan AC Oulun puolustusta?

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko