Ennakko Edustus

AC Oulun ottelut Ykkösessä jatkuvat huomenna sunnuntaina PK-35 Vantaan vieraana. Keskiviikon paikallisottelu harvensi oululaisten rivejä entisestään kolmella uudella nimellä, mutta voitonnälkään se ei vaikuta.

Sunnuntai-illan isäntä PK-35 majailee tällä hetkellä sarjataulukossa neljäntenä, neljä pistettä AC Oulun edellä. Kovin satsauksin kauteen lähtenyt vantaalaisryhmä janoaa AC Oulun tavoin vielä sarjan kakkostilaa, joten sunnuntaina pelataan tärkeistä pisteistä. PK:n nimilistaa katsellessa voidaan todeta, että helppoa iltapuhdetta ei ole laivastonsinille tiedossa, mutta ottelusta ja vastustajasta huolimatta kentälle astellaan aina vain ja ainoastaan voitto mielessä.

Joukkueiden aikaisemmat kohtaamiset tällä kaudella ovat päättyneet kotivoittoihin – ensimmäisellä kerralla Myyrmäellä PK-35 oli vahvempi 2-0-tuloksella ja Raatissa AC Oulu puolestaan lukemin 2-1. Ottelut ovat olleet tasaisia ja hyvätasoisia vääntöjä kahden pelaavan joukkueen kesken.

– Laatua ja leveyttä heiltä löytyy runsaasti, mutta pientä ailahtelua on otteissa ollut havaittavissa – siitä kielii kahdeksan tappiota. Kolikon toiselta puolelta kurkistavat puolestaan murskavoitot. Keskinäiset ottelumme ovat olleet tasaväkisiä, joten tiukka iltapuhde on luvassa uusiutuvalle kokoonpanollemme, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

AC Oululta ovat sivussa Matias Ojala (nilkka), Juuso Majava (olkapää), Mika Nurmela (pelikielto), Arttu Hinkula (nivunen), Joonas Sohlo (kuume) ja Aleksi Haipus (etureisi). Uutena miehenä kokoonpanoon nousee B- ja A-junioreissa tällä kaudella pelannut Akseli Kalermo. Kokoonpanohuolista huolimatta AC Oulu juoksuttaa kentälle nälkäisen joukkueen, joka uusien nimien myötä uhkuu näyttöhaluja loppukautta ajatellen.