Ennakko Edustus

Lauantaina Raatin stadionilla kello 14.00 alkavassa ottelussa kotijoukkue AC Oulu saa vastaansa Vaasan IFK:n. Kummankaan joukkueen alkukausi ei ole sujunut ruusuilla, tai tässä tapauksessa nurmella tanssiessa, sillä kotijoukkue AC Oulu on kauden kolmen avausottelun jälkeen vielä voitoitta, saaliinan yksi tasapelipiste ja 2 tappiota. Sen paremmin ei ole vaasalaisillakaan mennyt, sillä heillä on saldonaan kolmen ottelun jälkeen vastaava tilasto kuin oululaisilla, kaksi tappiota ja yksi tasapeli.

Joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla, AC Oulu yhdeksäntenä ja ja VIFK kahdeksantena, sijan korkeammalla maalieron turvin. Sarjasijoituksia ei kuitenkaan näin aikaisessa vaiheessa kannata kuitenkaan liian tarkasti katsella, sillä pelejä on jäljellä vielä todella paljon.

Kotijoukkueen alkukausi ei ole sujunut suunnitelmien mukaan. Omat haasteensa ovat tuoneet loukkaantumiset, mutta näiden taakse on turha piiloutua, sillä loukkaantumiset valitettavasti kuuluvat urheiluun. Nyt onkin jo syytä uskoa, että AC Oulu on saanut jo oman osuutensa täyteen Lady Fortunan oikuista. Uskoa kotijoukkue voi ammentaa edellisen FC Jazz pelin toiselta jaksolta, jonka joukkue pelasi huomattavasti paremmin, luoden maalipaikkoja siihen malliin, että porilaisten maalivahti joutui venymään todenteolla pitääkseen porilaiset voitossa kiinni.

Lauantain kamppailua ajatellen on tärkeää, että AC Oulu saa samanlaisen peli-ilmeen päälle heti ottelun avausjaksosta lähtien kuin Porissa toisella jaksolla. Vaikeasta kauden alusta huolimatta joukkueen on uskottava itseensä ja omaan tekemiseensä. Puolustuspelaamista tulee parantaa huomattavasti.

AC Oululla on positiivisia kokemuksia jo tältä kaudelta VIFK:ta vastaan, sillä AC Oulu tiputti vaasalaiset Suomen Cupin jatkosta lukemin 3-1. Tämän kauden Suomen Cup-ottelun lisäksi AC Oulu ja VIFK ovat kohdanneet historian saatossa neljä kertaa Ykkösessä. Edellinen joukkueiden keskinäinen sarjapeli pelattiin 10.8.2008 Vaasassa, joka päättyi lukemin 1-1.

Tämän kamppailun lisäksi joukkueet ovat kohdanneet Ykkösessä 3 kertaa, AC Oulun voittaen kaksi ottelua ja VIFK:n yhden. Pisteet kaikissa keskinäisissä sarjaotteluissa ovat jakautuneet oululaisten hyväksi 7-4, maalierolla 9-4.

Joukkue tarvitsee otteluun kaiken mahdollisen tuen, tervetuloa Raatin stadionille katsomaan voitonjanoista AC Oulua!

Kommentit

– Selityksiä huonoon alkukauteen on varmasti monia, mutta niitä on nyt turha miettiä – meidän täytyy keskittyä olemaan koko ajan parempia. Meitä on koeteltu ja nyt tarvitaan jätkämäisyyttä, taistelua ja tahtoa kentälle. Kurssin kääntäminen on yhteinen juttu aina katsomosta kentälle saakka. VIFK on talven yhden ottelun verran tuttu joukkue ja hyvä sellainen. Heiltä löytyy laatupelaajia jokaiselle pelipaikalle, joten tarkkana pitää olla. Tärkein juttu on kuitenkin oma peli ja keskittyminen yksi tilanne kerrallaan, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen sanoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun jo entuudestaan murheellinen poissaololista sai jatkoa keskiviikkona Porissa, kun kapteeni Tuure Siira nilkutti vaihtoon ensimmäisellä jaksolla. Varmasti kokoonpanosta ovat sivussa Siiran lisäksi Antti Peura, Antti Uimaniemi ja Chrispine Odula. Henry Mäkäräinen ja Anselmi Nurmela ovat puolestaan palaamassa täyteen iskuun.

Seuraa heitä

AC Oulun joukkue.

Loukkaantumisista kärsinyt joukkue on aloittanut kautensa pahasti alakanttiin. Paikoitellen peli on kulkenut hyvin, mutta tehottomuus hyökkäyspäässä ja nukahdukset puolustuspäässä ovat tuottaneet kolmesta ottelusta yhden tasapelipisteen. Jokaisen pelaajan on nostetteva tasoaan ja ennenkaikkea puhallettava yhteen hiileen, jotta voittotili saadaan auki.

 

#20 Lasse Linjala, VIFK.

Vastasi vaasalaisten ainokaisesta, kun AC Oulu pudotti VIFK:n talvella Suomen Cupista lukemin 3-1. Kokemusta ja maaleja myös Veikkausliigasta.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko