Ennakko Edustus

Laivastonsiniset pelaavat kauden toisen ottelunsa vieraissa. Tällä kertaa isäntäjoukkueena on FC KTP.

Veikkausliigasta viime vuonna katkerasti tippunut FC KTP provosoi Twitter-tilillään oululaisia kysymyksellä ”Pelekääkkö nää Ahtaajia”. Vastaus kysymykseen on ei, vaan Laivastonsiniset lähtevät hakemaan täyttä pistepottia Kotkasta. Sarja-avaus GrIFK:iä vastaan Kauniaisissa ei sujunut odotusten mukaan, joten AC Oululla jäi paljon hampaankoloon Kauniaisissa pelatun ottelun jälkeen. 

AC Oulu ja FC KTP (ent. FC KooTeePee) ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2014, jolloin molemmat joukkueet pelasivat edellisen kerran samassa sarjassa. Tuolloin kolmesta ottelusta AC Oulu saalisti kaksi tasapeliä ja hävisi kerran. Vuosien saatossa kohtaamisia on ollut 15, joissa on viisi kertaa voitettu, viisi kertaa pelattu tasan ja viisi kertaa hävitty. FC KTP pelasi siis viime kaudella Veikkausliigaa, mutta tippui sieltä katkerasti vasta liigakarsintojen kautta. Liigakarsinnoissa pidemmän korren vei PK-35 Vantaa. 

Kotkalaisten riveistä tällä kaudella voi bongata mielenkiintoisia pelaajia. KTP:n hyökkäyspäässä operoiva Jussi Aalto kuuluu sarjan kovimpiin nimiin. Keskikentällä kotkalaisten pelaajalistasta kannattaa painaa mieleen kaksikko Shane McFaul ja Valeri Minkenen. Puolustukseen FC KTP hankki mielenkiintoisen pelaajan Vaasan Palloseurasta, kun Teemu Honkaniemi liittyi kotkalaisten riveihin. Joukkuetta valmentaa Sami Ristilä. Sarjan avauskierroksella FC KTP kohtasi kotona JJK:n. Joukkueet tasasivat pisteet lukemin 1-1. 

Ottelu Kotkassa alkaa perjantaina 29.4. kello 18.30. Näillä näkymin ottelusta ei ole tulossa livestriimiä, mutta ainakin Twitterin välityksellä on liveseurantaa. Samaan aikaan FC KTP – AC Oulu ottelun kanssa Oulussa pelataan Veikkausliigaa, kun PS Kemi ja HJK kohtaavat Raatin stadionilla. AC Oulu on mukana tuon ottelun järjestelyissä, joten samalla voit tukea Laivastonsinisten toimintaa tulemalla otteluun.

Kommentit

– Sarja korkattiin käyntiin Kauniaisissa ja sehän ei mennyt aivan käsikirjoituksen mukaan. Jokainen peli on meille siinäkin mielessä älyttömän tärkeä, jotta pääsemme toistamaan yhteisiä asioita. Eihän tässä harjoitella juurikaan kerkeä, koska pelejä pelataan nyt kiireiseen tahtiin sarjan alussa. Meidän täytyy saada oma peli kuntoon ja astetta paremmaksi. Puolustuspeli toimi viime ottelussa hyvin, mutta hyökkäyspäässä viimeisellä kolmanneksella meillä on kehittämistä ajoitusten ja liikkeiden kanssa. Huomenna lähdemme hakemaan paljon parempaa tulosta kuin Kauniaisista, päättää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Viime ottelun kokoonpanoon ei tule muutoksia. Anselmi Nurmela ei ole vielä täysin kunnossa. Niklas Jokelainen on tällä kertaa maajoukkuekuvioissa. 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko