Ennakko Edustus

Tulevan Ykkösen kauden kilpakumppanit AC Oulu ja FF Jaro ottavat toisistaan mittaa Suomen Cupin 4. kierroksen ottelussa.

AC Oulu ja FF Jaro ovat kohdanneet aikaisemmin virallisissa otteluissa seitsemän kertaa, joissa Laivastonsiniset ovat olleet jopa viisi kertaa vahvempia. Kaksi kertaa voiton on napannut puna-asuinen Jaro.

Viime kaudella Veikkausliigasta tipahtaneessa Jarossa on ollut rajua pelaajaliikehdintää. Jopa kahdeksan pelaajaa on jättänyt pietarsaarelaisjoukkueen, joista nimekkäimpinä Alexei Eremenko junior, joka siirtyi SJK:n, sekä maalivahti Jesse Öst, joka pelaa tulevalla kaudella Ruotsin Superettanissa. Lähtijöitä on tullut korvaamaan seitsemän pelaajaa, joista nimekkäimpinä voidaan pitää comebackin tehnyttä Papa Niangia, sekä meksikolaishyökkääjä Alvarado Morinia.

Viime kaudella cup-draamaa parhaimmillaan nähtiin AC Oulun ja PS Kemin välisessä ottelussa, jossa mm. lisäajalla AC Oulun tasoitusmaalin teki viime kauden maalivahti Alessandro Marzuoli. AC Oulun ja Jaron kohtaamisessa on aistittavissa samanlaista kipinöintiä, koska ottelun häviäjälle jää vain luu käteen, ja cup-taival pysähtyy kuin seinään.

Kommentit

– Tällä hetkellä kun katsoo minkälaisia pelaajasopimuksia ja ottelutuloksia Jaro on saanut, näyttäisi siltä, että siinä on aika vahva ennakkosuosikki tulevan kauden Ykköseen. Mielenkiintoinen vastustaja, joka on kiva saada kotihalliin ennen kauden alkua. 4,5 kuukautta sitten olemme pelanneet viimeksi virallisen ottelun, joten joukkueessa on aistattavissa uudenlaista virinää. Lähdetään kumminkin tosissaan haastamaan Jaroa hyvällä fiiliksellä. Tiedämme heidän heikkoutensa, joten niihin me lähdetään iskemään, päättää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.

 

– Jaro on minulle mieluinen vastustaja, koska olen Kokkolasta kotoisin. Mukava kohdata entinen rakas naapuriseura, jonka kanssa on aina ollut tietynlainen Suomi-Ruotsi -asetelma. Olen kohdannut Jaron aikuisiällä vain kerran, joten on mukava päästä pelaamaan heitä vastaan. Minulla oli jokin aika sitten nilkkavamma, mutta otimme asian varman päälle, ja sain kuntouttaa sen rauhassa, joten huomenna pääsen taas pelaamaan. Toivottavasti tulee paljon porukkaa katsomaan ja kannustamaan meitä, joten eiköhän me silloin mennä jatkoon, haastaa AC Oulun maalivahti Johannes Wentin

Kokoonpanotilanne

AC Oulun riveistä poissa ovat Antti Peura, Juuso Kemppainen sekä Lassi Nurmos. Sairastuvalta tolppien väliin astelee Johannes Wentin. Mahdollinen poissaolija myös on varusmiespalvelusta suorittava Pekka Welling. Brasialaispelaajat Jair, Gabriel Braga ja Gilberto saapuvat Ouluun hiihtoloman jälkeen 15. maaliskuuta.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko