Ennakko Edustus

Neljättä kertaa järjestettävä FootCoop-turnaus pelataan tänä vuonna oululaisjoukkueiden voimin. Mukana ovat AC Oulun lisäksi OPS, AC Takinkääntäjät sekä isäntäjoukkue Hercules.

AC Oulun harjoitusottelut eivät ole sujuneet, niin kuin joukkue tai fanit olisivat toivoneet. RoPS-tasapeli ja viime hetken tappio vieraissa KPV:lle antoivat paljon positiivista, mutta viimeviikkoinen tappio paikallisvastustaja OPS:lle oli huono tulos kehnon esityksen jälkeen. Syynä ovat monet asiat, mutta niitä on turha jäädä pohtimaan vaan jatkaa eteenpäin valmistautumista kohti Ykkösen kautta 2016.

Alustavan suunnitelman mukaan Laivastonsinisten piti kohdata FC Santa Claus turnauksen avausottelussa lauantaina, mutta rovaniemeläisseura perui osallistumisensa viime hetkillä. Sen sijaan AC Oulu kohtaa 2014 perustetun AC Takinkääntäjät, joka pelaa tulevalla kaudella Pohjois-Suomen piirin Kolmosta. Takinkääntäjien riveissä on monta Laivastonsinisenkin pelipaidan päälle pukenutta pelaajaa, mm. Arttu Siira, Juuso Haapala, Roope Blomberg sekä Jussi Fredriksson.

Lauantaina turnauksen toisessa ottelussa kohtaavat OPS ja Hercules klo 11.30. Otteluparien voittajat menevät turnauksen finaaliin, joka pelataan sunnuntaina klo 14. Häviäjät pelaavat pronssiottelussa, joka alkaa Arina Areenalla kello 11.30

Kommentit

– Kokoamme otteluihin käytännössä kaksi eri joukkuetta. Lauantaina pelataan B-juniori- ja testimiespainotteisella miehistöllä, kun sunnuntaina taasen kasataan kokoon tämän hetkinen ykkösnyrkki. Odotan innolla AC Takinkääntäjien kohtaamista, koska moni heidän pelaajistaan on minun entisiä valmennettavia. He harjoittelevat tavoitteellisesti, vaikka ovatkin jo siirtyneet pääosin työ- ja opiskeluelämään. Sunnuntain ottelussa pääsemme näkemään, onko meillä parempi asenne verrattuna viime viikon OPS-tappioon, päättää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.

Kokoonpanotilanne

Poissa ovat edelleen pitkäaikaispotilaat Antti Peura ja Juuso Kemppainen. Johannes Wentin on harjoitellut, mutta ei pelaa vielä. Niklas Jokelaisella on jonkinasteinen tulehdus jalassa, joten lääkäri on antanut hänelle kaksi viikkoa pelikieltoa. Aleksi Nauska on viikonloppuna A-junioreiden mukana, joten häntä ei nähdä FootCoop-turnauksessa. Lisäksi Pekka Welling on viikonlopun kiinni varusmiespalveluksessa.

 

AC Oulun kokoonpanossa viikonloppuna nähdään sopimuspelaajien lisäksi RoPS:ssa testissä ollut Shane Malcom, Thurlingin veljekset, Roope Keskitalo, Aleksi Lappalainen sekä Nikko Ruokangas. Mielenkiintoisena pointtina voidaan todeta, että keskikentän 10-paikalla kaavailtu Miroslav Paunovic tehnee debyyttinsä Laivastonsinisissä sunnuntain ottelussa.