Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa huomenna keskiviikkona Lahteen, josta matka jatkuu torstaina kohti Helsinkiä ja Brahen kenttää. HIFK:n tähtirinnat isännöivät oululaisia Ykkösen ottelussa klo 18:30 alkaen.

Molemmat joukkueet janoavat lisäpisteitä kipeästi – AC Oulu haluaa kuroa eroa umpeen matkalla kohti sarjan kakkostilaa ja HIFK tarvitsee puolestaan kipeästi pisteitä sarjapaikan säilyttämiseen. Kuluvan kauden aikana joukkueet ovat kohdanneet kaksi kertaa. Ensimmäisellä Helsingin vierailullaan AC Oulu jäi 2-2-tasapeliin, mutta kotikentällä Raatissa oululaiset kesyttivät helsinkiläiset 3-1-lukemin. Sarjasijoituksestaan huolimatta HIFK ei tunnetusti luovuta, vaan punapaitaista kotijoukkuetta ruoskii vaadittaessa Suomen kovaäänisin faniryhmä Stadin Kingit. Myös Brahen kentän keinonurmialusta voidaan laskea kotijoukkuees eduksi, joten AC Oulun tulee onnistua jälleen kerran hyvin jokaisella osa-alueella.

– HIFK:lla ei ole Ykkösen supertähtiä joukkueessaan, mutta taistelutahto on aina kohdallaan. Heillä on tasainen ryhmä ja viime aikoina kentälle on saatu tärkeitä palasia mm. sairastuvalta. Meillä on hyvin muistissa edellinen vierailu Bragulta, jossa puolustimme lepsusti muutaman tilanteen ja jouduimme kahdesti takaa-ajoasemaan, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

– Kaikki pelaajat ja myös taustajoukot täytyy saada keskittymään vain ja ainoastaan tähän otteluun. Muussa tapauksessa HIFK rynnii meidän yli, Malinen viittaa tulevaan paikallisotteluun.

AC Oulun kokoonpanossa on hieman eloa, kun Janne Hietanen palaa takaisin pelikieltonsa jäljiltä. Nuoret Lassi Nurmos ja Matias Ojala parantelevat vielä vaivojaan eivätkä näillä näkymin matkaa pitkälle bussireissulle. Vielä kun Joni Mäkelä muistaa saapua lähtöpaikalle oikeaan aikaan, voidaan todeta AC Oulun olevan jälleen valmis taistelemaan kynsin hampain sarjapisteistä.

HIFK – AC Oulu
Brahen kenttä
23.9. klo 18:30