Ennakko Edustus

AC Oulu pelaa perjantaina kuluvan kauden toistaiseksi kovimman ottelunsa, kun joukkue matkustaa Rovaniemelle. Liigacupin finalisti RoPS isännöin laivastonsinisiä Keskuskentällä kello 14:00 alkavassa harjoitusottelussa.

Rovaniemen Palloseurassa on puhaltanut viime kauden päätteeksi muutoksen tuulet. Juha Malisen valmentama joukkue on rakentunut paljolti uusiksi, mutta maltilla. Muutoksista huolimatta joukkue on ollut talvikaudella todella kovassa iskussa – rovaniemeläiset taistelevat Liigacupin voitosta HJK:ta vastaan.

RoPS:n riveissä on oululaisille useita tuttuja nimiä – AC Oulua uransa aikana ovat edustaneet päävalmentaja Malisen lisäksi Lassi Nurmos, Juuso Majava, Tommi Haanpää sekä ison polvileikkauksen juuri läpikäynyt Jean Fridolin Ngambe Ngambe. RoPS:n kapteeninauhaa kantaa OLS-kasvatti Antti Okkonen.

AC Oululle kamppailu on ensimmäinen Veikkausliigajoukkuetta vastaan pelattava ottelu kuluvan harjoituskauden aikana. Joukkue lähtee reissulle haastajan roolissa, mutta täynnä taistelutahtoa ja halua näyttää parasta osaamistaan.

Kommentit

– RoPS on näyttänyt talven aikana, että se kuuluu kotimaisen jalkapallon kärkikastiin. SJK ja Ilves eivät kaadu itsestään matkalla Liigacupin finaaliin. Meille ottelu on erittäin tärkeä, sillä meidän täytyy saada tärkeää dataa missä itse menemme. Joukkueen täytyy olla hyvin organisoitu puolustussuuntaan, mutta meidän täytyy pystyä pelaamaan omaa syöttöpeliä myös hyökkäyssuuntaan. Hieman tässä harmittaa, että poissaoloja on tälläkin kertaa paljon, mutta tämä kuuluu asiaan joukkueurheilussa, eilen 50 vuotta täyttänyt päävalmentaja Rauno Ojanen summaa.

Kokoonpanotilanne

Sivussa kokoonpanosta ovat varmuudella erinäisistä syistä Antti Peura, Chrispine Odula, Matias Ojala, Petteri Pietola sekä Niklas Jokelainen.

Seuraa heitä

AC Oululla on useiden poissaolojen vuoksi mahdollisesti käytettävissä yksi tai useampi testipelaaja.