Ennakko Edustus

AC Oulu matkustaa Mikkeliin ja pääsee aistimaan suomalaista urheilukulttuuria, kun vuonna 1929 perustettu Mikkelin Palloilijat isännöi AC Oulua Urheilupuistossa pelattavassa ottelussa 24 päivä kuluvaa kuuta. Mikkelin Palloilijat teki paluun Ykköseen tälle kaudelle Myllykosken Pallon luovuttua sarjapaikastaan.

Mikkelin Palloilijat löytyy sarjasta sijalta 5. kuudella pisteellä, AC Oulun ollessa 8. tasapisteissä Valkeakosken Hakan ja Turun Palloseuran kanssa neljällä pisteellä.

Mikkelin Palloilijat on aloittanut kuluvan kauden vaihtelevasti, häviten avausottelun PS Kemille kotonaan, mutta tämän jälkeen voittaen JJK:n  ja VIFK:n. Edellisessä kamppailussa maanantaina Mikkelin Palloilijat hävisi räikeästi TPS:lle lukemin 5-0. Tämä lisää mielenkiintoa sunnuntaina ajatellen, sillä vastassa on kaksi joukkuetta joiden puolustuspää ei ole ollut vielä aivan parhaassa tikissä.

AC Oulu pyrkii ottamaan edellisestä kamppailustaan VIFK:tä vastaan positiiviset asiat mukaan tähän kamppailuun, kuten esimerkiksi luotujen maalipaikkojen määrän. AC Oulu loi vaasalaisia vastaan lukuisia maalipaikkoja, kuten myös avauskierroksilla Turun Palloseuraa ja FC Jazzia vastaan. Yhtäläistä näissä kaikissa otteluissa on ollut maalipaikkojen tuhlailu, ja että vastustajan maalivahdit ovat olleet ottelun parhaita pelaajia. Viimeistelyprosenttia tulee parantaa ja terävöittää, sillä kauden edetessä joukkueiden puolustuspeli tunnetusti paranee.

Parantamista Vaasan ottelu jätti myös puolustuspelin suhteen – VIFK oli luvalla sanoen aika purjeessa koko ottelun, ja heillä oli kunnon maalipaikkoja 1-2. Tästä huolimatta ottelu päättyi tuloksellisesti tiukkoihin 3-2 lukemiin.

Historian saatossa virallisissa otteluissa joukkueet ovat kohdanneet kuusi kertaa. Kolme näistä on päättynyt AC Oulun voittoon, kahdesti pisteet on jaettu tasapelillä ja kerran MP on poistunut joukkueiden keskinäisistä kohtaamisista voittajana.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen tapahtui 2.9. vuonna 2006, jolloin ottelu päättyi AC Oulun voitokkaisiin tunnelmiin, lukemin 2-1.

Mainittakoon, että jo tuolloin kyseisessä ottelussa Laivastonsinisten takalinjoilla hääri Janne Hietanen. Tuolloin Hietanen pelasi debyyttikauttaan AC Oulussa. 204:n AC Oulu-ottelun kokemuksella operoiva takalinjojen johtaja on jälleen kerran tärkeässä asemassa kun AC Oulu taistelee tärkeistä sarjapisteistä.

Kommentit

– Meidän teemat ovat parantaminen molempien maalien edessä. Peli kulkee suhteellisen hyvin, mutta maaleja täytyy tehdä paikoista paremmin ja toisaalta puolustaa oma pää yhä tiiviimmin. MP:n joukkue on minulle melko tuntematon, mutta etenkin kotikentällä he ovat aloittaneet kauden todella vahvasti. He tulevat sisuuntuneina edellisestä TPS-tappiosta, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen tiivistää.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanoon palaa maltillisesti Antti Peura. Tuure Siira ja Chrispine Odula ovat aloittaneet harjoittelun, mutta ovat vielä sivussa sunnuntaina. Antti Uimaniemen paluu lähestyy aikataulussa.

Seuraa heitä

AC Oulu, #24 Kemo Darboe

VIFK-pelissä tehdyt 2 maalia antoivat varmasti itseluottamusta nuorelle hyökkääjälle. Pelasi kauden parhaan pelinsä, ollen VIFK-pelin toisella jaksolla lähes pitelemätön. Pystyykö jatkamaan samaa ilmettä?

 

Mikkelin Palloilijat, Koko joukkue

Edellisessä ottelussa rumat lukemat Turussa. Onko itseluottamus kärsinyt? Jos AC Oulu siirtyy johtoon, notkahtaako selkäranka heti?

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko