Ennakko Edustus

AC Oulun bussin nokka kääntyy kohti etelää perjantaina iltapäivällä. Joukkue yöpyy Espoossa ja kohtaa lauantaina Tammisaaren keskuskentällä EIF:n klo 16.00 alkavassa ottelussa.

Lauantain ottelu on kotijoukkueelle sarjakauden viimeinen. AC Oululla on puolestaan edessä vielä kotiottelu Mikkelin Palloilijoita vastaan sunnuntaina 8.11. Tämän hetken tiedon mukaan Raatti tulee olemaan pelikunnossa.

EIF on pelannut hienon kauden. Tammisaarelaiset löytyvät tällä hetkellä sarjasta sijalta neljä ja pisteitä 21 ottelusta on kertynyt 36 kappaletta. Joukkueen hyökkäyspeli on ollut läpi kauden vauhdikasta ja Ykkösen maalipörssin kärjestä löytyykin vihreäpaitojen hyökkääjä Darren Smith. Etelä-Afrikkalainen on viimeistellyt 17 maalia. Hyvää taustatukea on antanut Juuso Liukkonen yhdeksällä täysosumalla. Keskikentällä joukkueen peliä pyörittää usean vuoden Veikkausliigakokemuksella Xevlet Gela.

AC Oulu löytyy sarjataulukon piikkipaikalta. Laivastonsinisillä on kasassa 44 pistettä, kun pelejä on takana 20. Perässä kärkkyvät 41 pisteellä KTP ja FF Jaro. Kotkalaiset ovat tosin pelanneet yhden ottelun vähemmän. KTP kohtaa lauantaina omassa ottelussaan AC Kajaanin ja FF Jaro Musan Salaman. Ensi viikolle KTP:lle jää vielä ottelut Vaasan Palloseuraa ja Jaroa vastaan. AC Oulu urakoi siis vielä MP:tä vastaan pitkittyneellä sarjakaudella.

AC Oulun ja EIF:n ensimmäinen kohtaaminen tällä kaudella päättyi tasatulokseen 1-1. Vierasjoukkue oli Raatissa pelatussa ottelussa todella vaarallinen. Lauantaina ovat vastakkain sarjan paras kotijoukkue ja sarjan toiseksi paras vierasjoukkue.

Kommentit

– Kiva päästä pelaamaan, näitä pelejä on odotettu koko kausi ja tehty rajusti hommia päivittäin ja viikoittain koko joukkueena. Joukkueessa on hyvä terveystilanne ja muutenkin rento tekemisen meininki. Harjoitusviikko on ollut hyvä ja odotankin, että lauantaina saadaan kaikki ulosmitattua tästä porukasta. Voiton avaimet ovat tiivis puolustuspeli ja se että saadaan riittävästi palloja ja pelaajia vastustajan boksiin, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola avaa.

Kokoonpanotilanne

Päävalmentaja Aholan käytettävissä on koko sopimuspelaajisto.

ACOTV

Otteluennakko