Ennakko Edustus

Laivastonsiniset kohtaavat sunnuntaina poikkeuksellisesti jo kello 13.30 alkavassa ottelussa JJK:n.

Sarjassa kolmantena majaileva JJK isännöi sunnuntaina Ykkösen ottelua, johon AC Oulu saapuu vierasjoukkueeksi. Laivastonsiniset löytyvät sarjataulukosta sijalta seitsemän. JJK:lla on pisteitä kasassa 12, AC Oululla 9. Jyväskyläläiset ovat siis voittaneet yhden ottelun enemmän. Maaliero molemmilla joukkueilla on sama: 14 tehtyä ja 12 päästettyä maalia. 

Kolmesta edellisestä ottelusta AC Oulu on saavuttanut voiton, tasapelin ja häviön. Viime kotiottelussa koettu häviö olikin katkeraakin katkerampi. Suhteellisen hyvin pelissä mukana ollut AC Oulu päästi lisäajalla TPS:n tekemään kulmapotkusta voittomaalin. Pelin positiivisiin asioihin kuului Markus Heikkisen paluu Laivastonsinisten puolustuslinjaan. JJK on hävinnyt kolmesta edellisestä ottelustaan kaksi. Vierasotteluissa Haka voitti JJK:n ensin 3-2 ja lisäksi viime kierroksella TPS kaatoi jyväskyläläiset murskaavasti 5-1. Toisaalta viimeisimmässä kotiottelussa JJK voitti sarjakärki KPV:n selvin luvuin 3-0. Joten ailahtelevasti on myös Juha Pasojan luotsaama joukkue pelannut. 

JJK:n miehistössä on tapahtunut vähän muutoksia viime kauteen verrattuna. Viime kaudella Laivastonsinisissä pelannut Toni Tahvanainen siirtyi täksi kaudeksi ”kettupaitoihin”. Joukkueesta löytyy myös kokeneet Mikko Manninen ja Matti Lähitie. JJK:n paras maalintekijä tähän mennessä on ollut Saku Leppänen neljällä osumalla. AC Oulun parhaimpina maalintekijöinä jatkavat kaverukset David Ramadingaye ja Aristote Mboma

Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa 12 kertaa. Kuusi kertaa AC Oulu on parempi, kolme kertaa on pelattu tasan ja kolme kertaa JJK on voittanut. Viime kaudella Laivastonsiniset voittivat kerran ja kaksi kertaa pelattiin tasan. AC Oulu ja JJK ovat pelanneet ennen tätä kautta neljä kertaa samassa sarjassa. Ykkösessä joukkueet ovat olleet samaan aikaan kausina 2008, 2014 ja 2015. Veikkausliigassa joukkueet pelasivat samaan aikaan kaudella 2010. 

Sunnuntaina nähdään kumpi joukkue on saanut nuoltua haavansa paremmin TPS-tappioiden jälkeen.

Kommentit

– Meidän tulee keskittyä nyt siihen että pidämme palloa ja otamme pallonhallinnan itsellemme. Pyrimme rakentamaan pitempiä hyökkäyksiä, mutta samalla keskittymään puolustamaan JJK:n vaarallisia ja nopeita hyökkäyksiä. Pallonmenetyksiä meidän tulee välttää viimeiseen asti, kertoo AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Poissa ovat loukkaantuneet Petteri Pietola ja Antti Peura. Pekka Welling on vielä varusmiespalveluksessa.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko