Ennakko Edustus

Sarjan kärjessä majaileva AC Oulu kohtaa sarjakakkosen Musan Salaman Porin Stadionilla lauantaina klo 17.00.

Lauantaina-iltapäivän Porissa on luvassa erittäin mielenkiintoinen kohtaaminen. Kautensa kuudella perättäisellä voitolla aloittanut ja sitä kahdella tasapelillä jatkanut AC Oulu kohtaa hurjassa vireessä olevan Musan Salaman. Porilaisjoukkue on nyt viiden ottelun voittoputkessa. Ennen voittoputkea porilaiset pelasivat kaksi ottelua tasan ja hävisivät kerran. Viiden viimeisen ottelun kuntopuntarissa MuSa on neljä pistettä edellä AC Oulua.

Edellisellä kierroksella Ykkösen silloisessa kärkiottelussa 1556-päinen yleisö tyytyi näkemään AC Oulun ja KTP:n maalittoman tasapelin. Porissa MuSa voitti maalikarkeloissa MYPA:n lukemin 4-1. Juuso Aalto ja Fareet Sadat iskivät kaksi maalia mieheen. MuSan sensaatiomainen hyökkääjähankinta John Frederiksen loukkaantui MYPA-ottelussa ja on ilmeisesti sivussa muutamia viikkoja, joten häntä ei nähdä kentällä lauantaina. Porin Stadionilla oli yleisöä viime kierroksella yli 1000 henkilöä, joten lauantaina nähdään varmasti myös komea yleisömäärä.

AC Oulu ja MuSa kohtasivat toisensa vasta kaudella 2019 ensimmäistä kertaa sarjaotteluissa. Vaikka moni on aliarvioinut porilaisjoukkuetta, Oulussa varsinkaan siihen ei ole aihetta. Viime kauden kolmesta Ykkösen kamppailusta Musan Salama nappasi oululaisilta kaksi voittoa, joten historiatilastojen valossa porilaiset ovat suosikkeja lauantai-iltapäivän kamppailussa.

Kommentit

– Ainahan se tietysti pettymykseltä tuntuu kun pelistä jää päällimmäiseksi se tunne että olisi ansainnut enemmän, mutta jos jaksamme tehdä jatkuvasti töitä laadukkaasti niin saamme siitä palkinnon varmasti. MuSa on pelannut todella kurinalaisesti omalla pelitavallaan ja on tietyillä pelin osa-alueilla vaarallinen. Yleisesti Pori on vierasjoukkueelle vaikea paikka pelata mutta olemme nyt valmistautuneet hyvin ja luotan omaan tekemiseemme, että tulemme varmasti pelaamaan hyvin. Joukkueen vireystila on kolmen pelin viikon jälkeen hyvä, kertoo AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola.

 

Innolla odottaen että pääsee pelaamaan taas tiukan ottelun hyvä vireistä MuSaa vastaan. Varmasti kova matsi edessä. Kotijoukkue on pelannut hyvin noudattaen omaa pelityyliään, mikä varmasti aiheuttaa meille haasteita. Tietenkin kummastakin edellisestä ottelusta olisi ollut enemmän kuin mahdollista saada voitot, mutta niistä opitaan ja seuraavasta pelistä lähdetään hakemaan voittoa. Hyvä tunnelma on ollut joukkueessa, kaikki on paiskinut paljon hommia ja intensiteetti on ollut kova! Keskeneräistä kautta ei kannata vielä arvostella. Pelaaminen tuntuu tällä hetkellä hyvältä ja joukkue pärjää, mutta odotan itseltäni vielä lisää tehoja, päättää tuulennopea laituri Loorents Hertsi.

Kokoonpanotilanne

Näillä näkymin AC Oululla ei ole poissaoloja.