Ennakko Edustus

Ykkösen kärjessä tällä hetkellä majaileva AC Oulu kohtaa lauantaina Ykkösen huippukamppailussa Kokkolan Palloveikot klo 17.00 Kokkolan keskuskentällä. Oulussa ottelua voi seurata livenä Wingerissä.

Laivastonsiniset ovat aloittaneet kautensa vahvasti, sillä oululaisjoukkue majailee Ykkösen sarjataulukon kärjessä puhtaalla pelillä, saalistaen neljästä ottelusta neljä voittoa ja ansaiten 12 pistettä, maalieron ollessa 6-1. Kyseessä on AC Oulun seurahistorian paras kauden aloitus. Toiseksi paras kauden aloitus nähtiin kaudella 2017 kun Laivastonsiniset nappasivat kolme voittoa putkeen. Lauantain kotijoukkue KPV on kerännyt tällä kaudella kolmesta ottelusta viisi pistettä, yhden voiton ja kahden tasapelin avulla.

Viime viikolla AC Oulu kohtasi VPS:n Raatin stadionilla. Loorents Hertsin maalilla pisteet jäivät Ouluun. KPV:n piti matkustaa viime viikonloppuna MyPa:n vieraaksi Kouvolaan, mutta koronaepäilyt siirsivät pelin tulevaisuuteen. Jälkeenpäin epäilyt tartunnat osoittautuivat negatiiviseksi, joten tulevaan kierrokseen epäilyt eivät enää vaikuta.

Historian saatossa AC Oulu ja KPV ovat kohdanneet Ykkösessä peräti 19 kertaa. Kuusi kertaa kentältä voittajana on poistunut AC Oulu, viisi kertaa on pelattu tasan ja jopa kahdeksan kertaa KPV on ollut oululaisia parempi. Viimeksi joukkueet kohtasivat Suomen Cupin ottelussa tammikuussa. Tuolloin pisteet jaettiin lukemin 1-1.

Viime kaudella Veikkausliigassa pelanneen KPV:n joukkue on elänyt talven aikana. Päävalmentaja Jani Uotinen on saanut hankkia joukkueeseen pelaajia suhteellisen vapaalla kädellä. Kokkolaan siirtyi talven aikana mm. hyökkääjät Aleksi Tarvonen ja Aleksi Pahkasalo sekä puolustajat Tommi Saarinen ja Jarkko Hurme. Oulusta kotoisin oleva Hurme pelasi viimeksi AC Oulun paidassa kaudella 2010 Veikkausliigassa.

Kommentit

– Hyvillä fiiliksillä Kokkolaan, voitot ovat antaneet meille itseluottamusta. KPV on sarjan suurin ennakkosuosikki, joten siinäkin mielessä hieno peli tulossa. KPV on rutinoitunut joukkue. Jos parannamme omaa tekemistä yhtä paljon kuin VPS-otteluun, ja varsinkin sen toiseen jaksoon, meillä on hyvät mahdollisuudet voittaa. Puolustetaan hyvin keskityksiä ja ollaan valmiina blokkaamaan laukauksista sekä hyökätään monipuolisesti joka sektorilta, siinä avaimet voittoon, analysoi AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola.

 

– Voittaminen on se juttu tässä hommassa ja hyvät tulokset tuo paljon hyvää vipinää arkeen ja tähän koko touhuun. Samalla kuitenkin tiedostetaan se, että jos putkea haluaa jatkaa nii pelin pitää kehittyä edelleen. Ei oikean laitapuolustajan pelipaikasta vielä viime pelin perusteella uutta suosikkia tullut, mutta vanhasta muistista onnistuu sekin toki. Kyllä KPV vastustajana aina tuo pienen lisäboostin ja hyviä vääntöjä ollut aiempina vuosina ja varmasti nytkin. Hieno paikka lähteä haastamaan valtavaa ennakkosuosikkia, päättää Laivastonsinisten kapteeni Lassi Nurmos.

Kokoonpanotilanne

AC Oululla ei ole varmoja poissaoloja.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko