Ennakko Edustus

Sarjakärki KTP isännöi sarjassa kolmantena olevaa AC Oulua sunnuntaina Arto Tolsa Areenalla klo 16.00 alkavassa Ykkösen ottelussa. Oulussa tunnelma viritetään kattoon Wingerin kisastudiossa.

Tilanne Ykkösen nousutaistelussa on elänyt viime otteluissa. Jo pidempään on ollut selvää, että suora nousu ja karsija tulee kolmikosta KTP, FF Jaro ja AC Oulu. Oululaisten alkukauden aikana keräämä karkumatka on muuttunut takaa-ajoksi, mutta edelleen kaikki on hyvinkin auki.

KTP:lla ja Jarolla on tällä hetkellä pisteitä 37 kappaletta. AC Oulu tulee perässä 35 pisteellä. KTP:n etuna on maaliero ja yksi vähemmän pelattuja otteluita. KTP ja Jaro kohtavaat vielä keskinäisessä ottelussa sarjan toiseksi viimeisellä kierroksella, joten pistemenetyksiä kolmikon seuroille on vielä tulossa jo sen puolesta. Näin tulee tapahtumaan varmuudella siis sunnuntaina Kotkassa. AC Oululle tappion välttäminen on lähes pakkorako – voittaminen olisi hunajaa.

Haaste on kuitenkin suurin mahdollinen. KTP on tällä hetkellä kiistatta sarjan kuumin joukkue. Se on kulkenut viime kierrokset voitosta voittoon vakuuttavalla tavalla. Edellisellä kierroksella se kaatoi Kymenlaakson derbyssä sarjajumbo MYPA:n helposti 3-0. AC Oulun tulokset ovat viime aikoina olleet puolestaan heikkoja. Edellisessä ottelussa se jäi 1-1-tasapeliin AC Kajaania vastaan.

Vaikka Laivastonsinisten peli ei ole ollut täysin uomissaan, täytyy muistaa että se on kuitenkin kaikissa otteluissa pystynyt hallitsemaan peliä ja luomaan paikkoja jopa voittoihin asti. Alkukauden aikana niukaksi voitoiksi kääntyneet ottelut ovat nyt kääntyneet niukasti toiseen suuntaan. Toki varaa parantaa etenkin molemmissa bokseissa ja tasaisuudessa löytyy reippaasti. Ripaus itseluottamusta ja ansaittua onnea, niin AC Oulu taistelee Kotkassa voitosta.

Kommentit

– KTP on kovin ja hienoin haaste meille. Mahtavan syyskuun pelannut sarjakärki ja vielä heidän kotikentällä, joten kyllähän tätä odottaa innolla. Vastaan tulee hyvin organisoitu joukkue, joka on täynnä laatupelaajia, mutta uskon kuitenkin, että meillä on hyvät mahdollisuudet hoitaa homma. Se vaatii taktisesti fiksun ja kurinalaisen pelin lisäksi sitä, että hyökkääminen tapahtuu useamman pelaajan voimin. Haluankin, että me otamme enemmän hallittuja riskejä. On selvää, että kokoonpanoon tulee muutoksia kolmen tuloksellisesti heikomman pelin jälkeen, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola avaa.

Kokoonpanotilanne

Poissa kokoonpanosta on varmuudella edelleen Daniel Rantanen.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko