Ennakko Edustus

Helsinkiläinen Gnistan isännöi AC Oulua lauantaina klo 15.00 alkavassa Ykkösen ottelussa. Kisastudio viritetään Oulussa jälleen Ravintola Wingerin tiloihin.

Lauantaina jaossa ovat isot pisteet molemmille joukkueille. AC Oulu taistelee noususta Veikkausliigaan, kun Gnistan puolestaan pyrkii lunastamaan sarjapaikkansa Ykkösessä myös ensi kaudelle.

AC Oulun iltapäivästä tulee lauantaina kaikkea muuta paitsi helppo. Alkukauden vaikeuksissa ollut Gnistan on viime viikkoina parantanut otteitaan huimasta – joukkue on itseasiassa viiden ottelun kuntopuntarissa sarjan kärkijoukkueita. Edellisellä kierroksella se kampesi itsensä AC Kajaanin ohi ja on tällä hetkellä ensimmäinen putoamisen välttävä joukkue. Gnistan on kajaanilaisia edellä kolmen pisteen verran, mutta ACK:lla on yksi peli vähemmän pelattuna. Selvää on kuitenkin se, että Oulunkylän ylpeys kaipaa kipeästi pisteitä.

AC Oulu kaatoi edellisessä ottelussa Musan Salaman kotikentällä lukemin 2-1. Laivastonsinisten molemmista osumista vastasi Fareed Sadat. Oululaisten pitävät hallussaan tällä hetkellä Ykkösen kärkipaikkaa – kolme pistettä Oulunkylästä maistuisi varmasti oululaiskannattajille.

Joukkueiden edellinen kohtaaminen pelattiin Oulussa kesäkuun lopussa. Kyseessä oli sarja-avaus, jossa kotijoukkue oli parempi lukemin 2-0. Maalinteossa onnistuivat Niklas Jokelainen sekä Anselmi Nurmela.

Kommentit

– Pitkästä aikaa ollaan saatu alle täysi ja ehjä treeniviikko, joten valmistautuminen on sujunut hyvin. Kaikki pelaajat ovat käytettävissä, joka on valmennusjohdolle positiivinen ongelma. Gnistan on parantanut peliään huomattavasti valmentajavaihdoksen ja uusien pelaajien tulon myötä, joten haaste on kova etenkin heidän kotikentällään. Jos onnistumme puolustamaan heidän vahvuudet pois ja jatkamaan itse aktiivista hyökkäyspeliä, niin meillä on isot mahdollisuudet jatkaa voittojen tiellä. Kova iltapäivä on edellä, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

Kokoonpanotilanne

Niklas Jokelainen palaa kokoonpanoon pelikiellon jäljiltä. AC Oululla ei ole ottelussa varmoja poissaoloja.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko