Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Honka kohtaavat seitsemän vuoden tauon jälkeen. Viimeksi joukkueet kohtasivat kaudella 2010 Veikkausliigassa.

Joukkueet ovat kohdanneet kausina 2003-2010 Ykkösessä ja Veikkausliigassa 11 kertaa. Ottelut ovat olleet tasaisia vääntöjä, koska tilastot näyttävät mallia 4-4-3. 

AC Oulu on aloittanut kauden kaksijakoisesti. Kolmesta ensimmäisesti pelistä tuli vain voittoja, joista kaikki olivat yhden maalin voittoja. Sen jälkeen on hävitty paikalliskamppailu OPS:lla sekä viime kierroksella KPV:lle. Grankulla IFK:ta vastaan Raatissa päädyttiin tasapeliin.

Yksi Ykkösen ennakkosuosikeista, Honka, puolestaan on aloittanut kauden räväkästi. Kuudesta ottelusta joukkue on voittanut neljä, kaksi kertaa he ovat pelanneet tasan. Hongan miehistöön kuuluu iso nippu huippupelaajia, kuten ex-AC Oulu Antti Uimaniemi, Lucas Kaufmann, Ilari Äijälä sekä Joel Perovuo

Kommentit

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen odottaa vesikielellä, että joukkue pääsee pelaaman tekonurmelle.

 

– Hongalle on aikaisemmissa peleissä annettu helposti pallonhallinta, joten siitä lähdemme Espoossa tappelemaan, että myös me tulemme pitämään palloa. Tämä ottelu on mahtava haaste meille tähän kohtaan. Lähdemme pelaamaan luottavaisin mielin, koska meiltä ei odoteta juuri mitään tässä ottelussa. Nyt päästään ekaa kertaa tälle kaudelle pelaamaan kunnolla, koska alusta tulee olemaan hyvä. Pääsemme toteuttamaan niitä juttuja, mitä ollaan harjoiteltu. Kuusi ensimmäistä peliä olemme pelanneet huonokuntoisilla luonnonurmilla, kertoi bussista tavoitettu Ojanen. 

 

Laivastonsinisten kapteeni David Ramadingaye, kohtaa pitkästa aikaa kasvattajaseuransa Hongan.

 

– Odottavaiset fiilikset, kun päästään pelaamaan Espooseen hyvää vastustajaa vastaan. Itse olen Espoossa kasvanut, ja Tapiolan urheilupuistossa viettänyt paljon aikaa, joten tottakai ottelu on minulle erityinen. Katsomossa tulee olemaan paljon ystäviä ja perhettä, joten on kiva lähteä pelaamaan tutussa ympäristössä. Voittoa lähetään hakemaan, tuli se sitten hyvällä tai huonolla pelillä, tunteili kapteeni ”Seppo”. 

Kokoonpanotilanne

Viime ottelussa KPV:tä vastaan punaisen kortin saanut Jair, on kaksi peliä pelikiellossa. Markus Heikkisen loukkaantuminen vaatii lepoa, joten miestä ei nähdä pelikentillä 2-3 otteluun. Muutoin Laivastonsiniset pääsevät pelaamaan täydellä miehistöllä.