Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa Veikkausliigassa pelaavan Kuopion Palloseuran Savon Sanomat Areenalla torstaina.

AC Oulu ja KuPS kohtaavat neljän vuoden tauon jälkeen, kun Laivastonsiniset marssivat pääsiäisen alla harjoitusotteluun Kuopioon Savon Sanomat Areenalle. Ottelu on viimeinen harjoitusottelu kuopiolaisille, jotka valmistautuvat Veikkausliigakauteen 2016. Joukkue pelaa ainoastaan Suomen Cupin ottelun TPV:tä vastaan ennen Veikkausliigan alkua. Joukkueet ovat kohdanneet viimeksi kaudella 2012 Suomen Cupissa, jolloin KuPS oli parempi luvuin 0-2.

AC Oulun kauden alkuun on vielä matkaa hieman pitemmästi, koska Ykkönen starttaa Laivastonsinisten osalta vasta noin kuukauden kuluttua vierasottelulla GrIFK:iä vastaan. Kuopiossa nähdään ensimmäistä kertaa tositoimissa brasilialaishankinnat Jair, Gilberto ja Gabriel Braga. Pelaajien sopeutuminen Suomeen on fyysisesti suhteellisen pitkä prosessi, koska kyseinen kolmikko on pelannut alhaisimmillaan +15 celsiusasteessa. Sääennusteen mukaan Kuopiossa torstaina on ottelun alkaessa nollakeli, joten brasilialaiset pelaavat tuskin koko ottelua riskien minimoimiseksi.

Marko Rajamäen luotsaama KuPS on uudistunut alkavalle kaudelle radikaalisti. Jopa yhdeksän viime kauden pelaajaa on siirtynyt uusin maisemiin. Nigeriasta kuopiolaiset ovat hankkineet Azubuike Ekwuekwen, Gbolahan Salamin sekä Paul Onobin. Uusina pelaajina KuPS:n riveissä nähdään FC Lahdesta siirtynyt Mika Ääritalo sekä nuori itävaltalaismaalivahti Johannes Kreidl. Lisäksi keltamustiin MYPA:sta tälle kaudelle palasi Atte Hoivala.

Kommentit

– Lähdemme hyvillä mielin reissuun, vaikka kokoonpanotilanne onkin hieman huolestuttava. Meillä on vielä kuukausi kauden alkuun aikaa saada porukka hiottua yhteen ja miettiä millä tavoin saamme roolitettua uudet pelaajat joukkueeseemme. Meillä on avauksessa paljon uusia jätkiä, mutta saamme varmasti hyvän ottelun aikaiseksi KuPS:n kanssa, päättää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.

Kokoonpanotilanne

Poissa kokoonpanosta ovat lievistä vammoista toipuvat Lassi Nurmos ja Aleksi Lappalainen. Aleksi Nauska, Samuli Leppälä ja Pekka Welling ovat flunssan takia toipilaina, joten Kuopion reissu jää pojilta käymättä. Anselmi Nurmela ei pelaa varusmiespalveluksen aikatauluongelmien vuoksi. Lisäksi poissa ovat pitkäaikaispotilaat Juuso Kemppainen sekä Antti Peura.

 

Testipelaajana Kuopiossa nähdään harjoituskauden alussa RoPS:ia vastaan pelannut Niilo Hautala. Debyytin laivastonsinissä uusista sopimuspelaajista tekevät David Ramadingaye, Jair, Gilberto sekä Gabriel Braga.