Ennakko Edustus

Laivastonsiniset jatkavat vieraspelikierrostaan tällä kertaa Porissa. Sporttibaari Sport it!:ssä jälleen virallinen kisastudio.

AC Oulu ja FC Jazz kohtaavat tällä kaudella jo toistamiseen. Toukokuun alussa pelatun ottelun Laivastonsiniset voittivat selvin luvuin 4-1. Tuolloin maalinteossa onnistuivat David Ramadingaye kaksi kertaa, Aristote Mboma sekä Miroslav Paunovic. Jazzin ainokaisen iski SJK-lainapelaaja Elias Ahde, jonka lainasopimus porilaisten kanssa päättyi tällä viikolla. 

Sarjataulukossa joukkueet löytyvät melkein ääripäistä. Laivastonsiniset majailevat kolmantena 19 pisteellä, kun sarjajumbo FC Jazz on saalistanut tähän mennessä vain viisi pistettä. AC Oulun tähtihyökkääjä Aristote Mboma, joka valittiin Ykkösen kesäkuun pelaajaksi, johtaa sarjan maalipörssiä 10 osumalla. FC Jazzin paras maalintekijä on Samu-Petteri Mäkelä seitsemällä osumalla. 

Viime kaudella Porin stadion ja FC Jazz olivat AC Oululle huono yhdistelmä. Oululaiset saivat viime kauden kahdesta vierasottelusta napattua vain yhden pisteen. Joten sarjataulukkoa ei kannata tässä vaiheessa liikaa tuijottaa, eikä lähteä pelaamaan takki auki. 

Kommentit

– Luottavaisin mielin lähdetään Poriin. Meidän täytyy pelata nöyrästi, ja jatkaa vahvalla puolustuspelaamisella. Hyökkäyspäässä meidän täytyy pystyä antamaan enemmän tukea Totille, jotta parannamme pelaamistamme viimeisellä hyökkäyskolmanneksella. Jazzilla on otteluun lähdettäessä pienoisia ongelmia poissaolojen kanssa, mutta vastassa on varmasti taisteleva joukkue, päättää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

 

– Tällä viikolla treenit ovat sujuneet hyvin, koska olemme hakeneet vielä kovempaa asennetta treeneihin. Fiilikset tulevaan otteluun on luottavaiset. Nämä on niitä otteluita, josta on vaan pakko ottaa kolme pistettä jos haluaa sarjassa pärjätä. Uskon että me myös ne pisteet napataan. Voitetaan Jazz pelaamalla omaa peliä, ja ollaan vielä vähä aktiivisempia viimeisellä kolmanneksella niin hyvää tulee, kertoo päättäväinen AC Oulun keskikenttäpelaaja Anselmi Nurmela

Kokoonpanotilanne

Antti Peura kuntouttaa edelleen itseään, ja hyvällä tuurilla mies kerkeää tervehtyä kauden loppuun mennessä. Petteri Pietola on kuntoutumassa vammastaan, eikä ole kaukana että hän saa osallistua joukkueen pallotreeneihin. Miroslav Paunovic on käynyt tällä viikolla magneettikuvissa, mutta mitään vakavaa ei löytynyt. Toipumisennustetta on vielä mahdoton sanoa. Jair palaa vihdoin kokoonpanoon pelikiellon jälkeen. Myös viime ottelusta mahataudin takia pois ollut Iiro Vandell nähtänee jälleen tositoimissa Jazzia vastaan.