Ennakko Edustus

AC Oulun taival Ykkösessä jatkuu sunnuntaina Pietarsaaressa, kun joukkue kohtaa legendaarisen FF Jaron. Ravintola Sport It! näyttää ÖT:n tuottaman lähetyksen suorana klo 18.30 alkaen.

Jaro tippui viime kauden päätteeksi Veikkausliigasta 14 yhtäjaksoisen pääsarjavuoden jälkeen. Seura ilmoitti tavoitteekseen palata välittömästi takaisin korkeimmalle sarjatasolle ja Pietarsaaressa alettiin kasata huippujoukkuetta. Punapaitojen alkukausi on ollut kuitenkin haastava ja monen yllätykseksi joukkue löytyy sarjataulukosta vasta sijalta 7. Voittamalla rästiottelunsa se nousisi ennätystasaisessa sarjassa kuitenkin sijalle 4.

Jaro teki tahmeiden otteiden jälkeen kesäkuun alussa kipeän päätöksen, kun seuraa vuosikaupalla valmentanut Alexei Eremenko Sr. vapautettiin tehtävistään. Tilalle valmentajaksi nousi Niklas Vidjeskog, jonka alaisuudessa joukkue otti taatusti vapauttavan 1-4-voiton TPS:n vieraana torstaina.

AC Oulu ja Jaro ovat kohdanneet kuluvalla kaudella kaksi kertaa – ensin Jaro tiputti Laivastonsiniset Suomen Cupista lukemin 0-3 ja toukokuun alussa pelattu sarjaottelu päättyi Jaron voittoon 0-1. Historian saatossa joukkueet ovat kohdanneet virallisissa otteluissa 9 kertaa, joista AC Oulu on voittanut viisi ja Jaro neljä.

Oululaiset seilaavat tällä hetkellä myötätuulessa – Rauno Ojasen suojatit ovat kolmen ottelun voittoputkessa, jonka ansiosta joukkue on noussut sarjassa sijalle 2. Kuten mainittua, sarja on äärimmäisen tasainen ja mieliäkseen säilyttää sijoitus, on AC Oulun jatkettava voittojen tiellä.

Kommentit

– Olemme kohdanneet Jaron tänä vuonna kaksi kertaa ja voin rehellisesti sanoa, että se on ollut vaikein vastustaja. Jokin heillä on kuitenkin tökkinyt, mutta torstain tulos Turusta osoittaa, että he tulevat vielä. Ottelusta tulee äärimmäisen vaikea, mutta meiltä löytyy tällä hetkellä itseluottamusta. Lisäksi kun kannattajat lähtevät isolla porukalla tueksemme, uskon meiltä löytyvän vaihdetta voittoon asti, AC Oulun päävalmentaja Ojanen ennakoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanoon ei tule muutoksia KTP-otteluun verrattuna. Sivussa ovat yhä Jair, Petteri Pietola, Miroslav Paunovic, Aleksi Nauska, Samuli Leppälä, Antti Peura sekä Valioliigaseura Stoke City FC:n riveihin siirtynyt Niklas Jokelainen.

Seuraa heitä

FF Jaron Papa Niang viimeisteli TPS:n verkkoon kaksi osumaa – muistatko hänet AC Oulun paidasta kaudelta 2008?