Ennakko Edustus

AC Oulun oma oljenkorsi nousutaistelun suhteen katkesi puolitoista viikkoa sitten, jolloin vakaasti kohti Veikkausliigaa porskuttava FC Lahti karkasi sarjataulukossa tavoittamattomasti seitsemän pisteen päähän.

Selvää on, etteivät kunnianhimoisen joukkueen harjoituksissa tunnelmat ole aivan kirkkaimmat mahdolliset olleet kahta jäljellä olevaa ottelua (PK-35 ja PS Kemi) odoteltaessa.

– Tietenkin olemme olleet pettyneitä siihen, ettei ole enää panosta noususta pelata. Mutta siitä huolimatta nämä kaksi ottelua ovat meille tärkeitä. Tavallaan kehitämme peliä jo ensi kauttakin ajatellen ja totta kai jokaista ottelua lähdemme edelleen voittamaan. Läskiksi ei hommia olla todellakaan laittamassa, AC Oulun kapteenistoon kuuluva Juho Meriläinen painottaa.

AC Oulu on siirtynyt harjoittelussa jo sisäolosuhteisiin, Heinäpään Arina Areenan lämpöön.

– Kautta on jäljellä enää vain puolitoista viikkoa, joten se aika mennään täysillä ja vasta sitten on rentoutumisen vuoro. Varsinkin meidän nuoret jätkät tarvitsevat laadukasta treeniä, jotta kehitys jatkuu, Meriläinen muistuttaa.

AC Oululla on vielä mahdollisuus nousta Ykkösen lopullisen sarjataulukon toiselle sijalle.

– Lähdetään voittamaan molempia pelejä aivan niin kuin olisi täysi panos mukana. Haluamme jättää kaudesta hyvän maun suuhun. Ja onhan tässä tulossa myös hyviä pelejä, kun ensin kohdataan sarjakakkonen ja sen jälkeen on Raatissa paikallisottelu Kemiä vastaan, korostaa ”Äffä”.

Lauantain kotijoukkue PK-35 puolestaan omaa vielä teoreettisen mahdollisuuden sarjan voittoon, sillä vantaalaiset ovat FC Lahdesta viiden pisteen päässä kaksi kierrosta ennen loppua. Kauden onnistujiin kuulunut joukkue tulee siis taatusti iskemään kaiken mahdollisen peliin.

– Kannattaahan niiden loppuun asti pelata, koska ikinä ei tiedä, mitä vielä tapahtuu, Meriläinen pohtii vantaalaisten hentoisia mahdollisuuksia.

AC Oululla on ottelussa myös revanssin paikka. Joukkueiden kohdatessa heinäkuussa Raatissa PK-35 vei pisteet mukanaan 2-1-lukemin.

Jo perjantaina Lahteen matkustavan AC Oulun kokoonpanosta puuttuvat varmuudella loppukauden loukkaantumisten takia sivussa olevat puolustajat Juha Majava (olkapäävamma) ja Johannes Mononen (polvivamma).

PK-35:n ja AC Oulun välinen ottelu alkaa Vantaan ISS Stadionilla lauantaina klo 15.00.

(Toimitus)