Ennakko Edustus

Raatin loistavakuntoiselle nurmella saapuu vieraaksi Jippo Joensuusta. Kovaa taisteleva ryhmä tasasi avausottelussaan pisteet SJK:n kanssa, kun AC Oulu joutui tappioniskassa kotimatkalle Rovaniemeltä.

Viime lauantain tappio on käyty AC Oulun leirissä nopeasti läpi ja valmistautuminen kotiavaukseen alkoi maanantaina. Tänään perjantaina joukkue pääsi tutustumaan Raatin nurmeen, joka on luvalla sanoen tällä hetkellä yksi Suomen parhaimmista – Siitä kiitokset Oulun kaupungin kenttämestareille.

Vierasjoukkue Jippo tunnetaan kovasta asenteesta ja puolustuspelaamisesta. Kyseisen ideologian joukkueille tunnusomaista ovat vahvat erikoistilanteet ja vastahyökkäykset, niin myös tässä tapauksessa. Oma puolustuspelaaminen ja hyökkäysten vieminen loppuun saakka ovat AC Oulun teemoja, joissa tulee onnistua.

– Jippo on kovalla asenteella pelaava joukkue. Tällä tasolla ei saa kuitenkaa olla missään tapauksessa niin, että meillä olisi jotenkin huonompi asenne. Tilanteen pitää olla päin vastoin, koska me pelaamme kotiyleisön edessä kotikentällämme. Luotan siihen, että pelirohkeutemme ja taitomme yhdessä vahvan ja nöyrän puolustuspelaamisen kanssa tuovat meille halutun lopputuloksen hyvästä haasteesta huolimatta, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen kertoo.

Vierasjoukkueesta suurimmat tunteet kotijoukkuetta kohtaan lienevät vuonna 2010 AC Oulussa pelanneella Tarmo ”Lähikauppias” Koivurannalla, jonka pelaaminen on tosin epävarmaa loukkaantumisten vuoksi. Alakerran johtajana joensuulaisilla on Tuomas Korpela, joka tunnetaan vahvana pelaajana.

AC Oulun pelaajatilanne näyttää hyvältä – Sairaslistalla on enää Eetu Uusitalo, sillä Arttu Hinkula pelaa huomenna jo A-junioreiden ottelussa ja on siis tekemässä paluuta. Dritan Stafsula ja Juuso Majava pelasivat siis jo rovaniemellä toisella jaksolla ja heiltä on lupa odottaa yhä suurempaa panosta. Juuso Haapala, Roope Blomberg ja Aleksi Haipus pelasivat viikolla farmijoukkue FC Opan riveissä keräten tärkeitä minuutteja kohti pelaavaa kokoonpanoa.

AC Oulu – Jippo lauantaina 5.5. klo 17:00 Raatin Stadionilla. Tervetuloa!

Lue tietoa ottelutapahtumasta TÄÄLTÄ>>