Vasarahai Oulun Konttivuokraus Hukka Terveystalo Go On Oulu OMP Group OTC Nordic Lähitapiola Craft Temrex Codemate Temotek BDO Worker Juhan Auto UKI Arkkitehdit Oulun Energia Kaleva

AC Oulu kohtaa vieraspelissä MP:n Mikkelissä

29.8.2020 08:36 Ennakko

 

AC Oulu matkustaa sunnuntaina Mikkeliin MP:n vieraaksi klo 18.30 alkavaan otteluun. Oulussa kisastudiota jännitetään perinteiseen tapaan Wingerissä.Niklas Jokelainen on osunut kahdessa peräkkäisessä ottelussa (Kuva: Elias Mustonen)

 

Sunnuntain ottelun jälkeen suurin osa Ykkösen joukkueista saavuttavat sarjan puolivälin eli takana on 11 ottelua. Kymmenen matsin jälkeen AC Oulu johtaa sarjaa, mutta sunnuntaina vastakkain pelaavat FF Jaro ja KTP hengittävät oululaisten niskaan kahden ja neljän pisteen erolla.

 

Sarjanousija MP on pelannut kohtalaisen alkukauden. Se majailee tällä hetkellä tasaisessa keskikastissa 14 pisteellä sijalla seitsemän. Mikkeliläiset ovat saalistaneet neljä voittoa ja kaksi tasapeliä. Edellisessä ottelussa se kaatoi keskiviikkona MYPA:n lukemin 1-0. Ottelun ainokaisesta vastasi AC Ouluakin edustanut Toni Tahvanainen.

 

AC Oulun edellinen taistelu päättyi kotikentällä 1-1-tasapeliin EIF:ä vastaan. Joukkue on sarjassa edelleen voittamaton, mutta neljästä edellisestä ottelusta kolme on päättynyt tasatuloksiin, joten sunnuntaina Jyrki Aholan miehistöllä on jälleen kirkkaana ajatuksena paluu voittokantaan. AC Oulu ja MP ovat kohdanneet historian aikana yhdeksän kertaa, joista AC Oulu on voittanut neljä ottelua, MP kaksi ja kolmesti pisteet ovat jaettu tasapelillä. Edellinen kohtaaminen on tosin kaudelta 2015, joten historiaan ei sunnuntaina kannata juuri nojailla.

ENNAKKOKOMMENTIT

- EIF-pelin jälkeinen miniloma teki meille hyvää, joukkueen tekeminen tämän viikon treeneissä on ollut totutun laadukasta. Uskon, että voidaan parantaa paljonkin meidän peliä edelliseen verrattuna. MP on iso haaste - joukkue on mielenkiintoinen sekoitus kokemusta ja nuoruuden intoa. Tavoite on kuitenki selkeä eli keskittyä omaan tekemiseen ja tehdä pienetkin asiat niin hyvin, että se antaa meille mahdollisuuden voittaa, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola ennakoi.

KOKOONPANOTILANNE

AC Oulun joukkue on terve, mutta osa pelaajista on maanantaina mukana OLS:n ottelussa.

LISÄTIETOJA

MP - AC Oulu

Sunnuntaina 30.8. klo 18.30

Mikkelin Urheilupuisto

 

Ottelu näytetään suorana Wingerissä (Aleksanterinkatu 21)

LIVESTREAM

Veikkaus
© 2021 AC Oulu.
Veikkausliiga