Ennakko Edustus

AC Oulun vieraskiertue jatkuu voitokkaan EIF-ottelun jälkeen. Lauantaina Kaarinan keskuskentällä Laivastonsiniset kohtaavat sarjakolmosen Turun Palloseuran. Ottelun virallinen kisastudio järjestetään sporttibaari Sport it!:ssä. Samalla tiedotetaan että Jalkapallon pelaajayhdistys on valinnut AC Oulun David Ramadingayen Ykkösen heinäkuun pelaajaksi.

Kaarinan keskuskentällä pelataan lauantaina erittäin tärkeistä pisteistä. AC Oulu johtaa sarjaa tällä hetkellä 31 pisteellä, mutta TPS on sarjassa kolmantena, vain kolme sarjapistettä oululaisia perässä. Joukkueet kohtasivat aiemmin tällä kaudella Raatissa. Tuolloin ottelu päättyi huonoimmalla mahdollisella tavalla AC Oulun näkökulmasta. TPS:n konkarihyökkääjä Mikko Hyyrynen rankaisi Laivastonsinisiä tehden lisäajalla kulmapotkusta voittomaalin. Tuosta ottelusta AC Oululla on kalavelkoja maksettavana runsaasti turkulaisille. Lisämausteena otteluun voidaan repiä tilastohistoriasta, sillä AC Oulu ja TPS ovat kohdanneet toisensa historian aikana 10 kertaa. Kolme kertaa on päädytty tasapeliin, mutta jopa seitsemän kertaa TPS on ollut vahvempi. Pystyvätkö Laivastonsiniset avaamaan voittosarakkeen lauantaina?

Kesäkuun alussa pelattu TPS-ottelu on samalla edellinen kerta, kun AC Oulu on hävinnyt Ykkösen ottelun. Tuon jälkeen on Laivastonsiniset ovat napanneet seitsemän voittoa, sekä yhden tasapelipisteen. TPS on kesäkuun alun jälkeen ottanut niin ikään seitsemän voittoa, mutta myös kolme kertaa turkulaisjoukkue on saanut poistua kentältä häviö niskassaan. AC Oulun ja koko sarjan parhaana maalintekijänä jatkaa Aristote ”Totti” Mboma. Maaleja kasassa miehellä on jo huikeat 13 kappaletta. Toiseksi eniten maaleja Laivastonsinisistä on onnistunut tekemään rangaistuspotkuspesialisti David Ramadingaye. TPS:n riveistä Mikko Hyyrynen on iskenyt kahdeksan maalia, ja Riku Sjöroos kuusi osumaa. 

Edellisessä ottelussa AC Oulu nappasi tärkeän vierasvoiton Ekenäs IF:stä Karjaalla pelatusta ottelusta lukemin 0-2. TPS puolestaan murskasi sarjajumbo FC Jazzin tyylipuhtain lukemin 0-4. Kaikesta voidaan päätellä, että Kaarinan keskuskentällä pelattavasta ottelusta ei vauhtia ja vaarallisia tilanteita puutu. Kokoonpanoon AC Oulu saa yhden miehen tuorein jaloin, kun Gilberto vapautuu pelikiellosta Laivastonsinisten riveihin. 

DSC_5515
David Ramadingaye on pelannut tähän mennessä upean kauden AC Oulun paidassa. (Kuva: Jouko Kylmäoja)

David Ramadingayesta Ykkösen heinäkuun pelaaja

Jalkapallon pelaajayhdistys, eli pelaajat itse ovat valinneet AC Oulun keskikentän kapellimestarin, David ”Seppo” Ramadingayen Ykkösen heinäkuun pelaajaksi. Ramadingaye siirtyi AC Oulun riveihin maaliskuussa, ja on tulostaan asti ollut tärkeä palanen Laivastonsinisten joukkuetta. Mies on pelannut tällä kaudella 14:ssä ottelussa, ja tehnyt huikeat 7 maalia. Suurin osa maaleista on syntynyt rangaistuspotkuista. Valinta on jo toinen mikä kohdistuu AC Ouluun, sillä Aristote Mboma palkittiin Ykkösen kesäkuun pelaajana. 

Iloinen ja positiivinen Ramadingaye otti palkinnon vastaan nöyrästi.

– Hyvät on fiilikset. Rasse Karjalaiselle erityiskiitokset, että jaksaa puskea päivät pitkät mua eteenpäin. Tästä on hyvää jatkaa. Henkilökohtaisilla meriiteillä ei ole niin merkitystä, vaan joukkueen tulokset ovat tärkeimpiä, kertoo Ramadingaye. 

Kommentit

– TPS-ottelu on meille todella tärkeä peli. Aiomme ottaa pelistä voiton ja kolme pistettä kotimatkalle, kertoo lyhyesti AC Oulun laitahyökkääjä Gilberto.

 

– Kotiottelusta jäi meille hyvin paljon hampaan koloon. Menetimme periaatteessa vain yhden pisteen, mutta näitä sattuu joskus, ei voi mitään. Nyt olemme EIF-voiton jälkeen syöneet, levänneet ja palautelleet, jotta olemme lauantaina iskussa. Olemme käyttäneet palautumiseen kaikki mahdolliset lailliset keinot. Tälläiset reissut kohottavat varmasti joukkuehenkeä, joten vaikka TPS pääsee otteluun tuoreimmilla jaloilla, uskon että me voitamme ottelun omalla pelillämme. TPS on hyvin organisoitu joukkue, joka toteuttaa todella hyvin heidän omaa pelitaktiikkaansa, johon heidän juniorimyllynsä tuottaa vuosi vuodelta hyviä pelaajia. Kova matsi tulossa, mutta olen luottavaisin mielin, kertoo AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen