Ennakko Edustus

AC Oulu saa tänään vastaansa SJK Akatemian Garam Masala Areenalla. Ottelu alkaa kello 16.00 ja sisäänpääsy vain VIP- ja Plussa-kausikorteilla. Kaleva näyttää ottelun suorana tilaajilleen. Otteluun tulijat: sisäänkäynnistä vasemmalla oleva sivu on katsomoalue.

Uusi vuosi ja uudet kujeet, kuten on tapana sanoa. Uuden vuoden ensimmäinen harjoitusottelu on tänään ja katseet on käännetty kohti jo tulevaa kautta. AC Oulu on kutsunut harjoitusotteluun SJK Akatemian, joka pelaa Ykkösessä, jossa he sijoittuivat viime kaudella yhdeksänneksi ja välttivät nipin napin sarjasta tippumisen.

Kumpikin joukkue tulee keskittymään oman pelin kehittämiseen ja niinkään lopputuloksesta ei pelata tänään, vaikka etukäteen ajateltuna Veikkausliigajoukkueen olettaisi voittavan Ykkösen joukkueen. Molemmat porukat pääsevät nyt testaamaan niitä asioita, mitä he ovat yhteisesti harjoitelleet tähän mennessä.

Kahden harjoitusviikon jälkeen on luonnollisesti hienoa päästä pelaamaan vuoden ensimmäinen peli. Treeneissä tekemisen taso on ollut hyvä, jopa erinomainen ja olemme menneet jo lyhyessä ajassa paljon eteenpäin. Pelaajat ovat saaneet lisää kokemuksia pelaamisesta yhdessä joukkueemme pelitavan sisällä ja nyt tarvitsemme otteluita kehittämään peliämme lisää ja näkemään missä todellisuudessa menemme tällä hetkellä.

Valmennusryhmän jäsen JP Savolainen

SJK Akatemia on pelannut kaksi harjoitusottelua tälle kaudelle, kuten Laivastonsinisetkin. Ennen joulua he kohtasivat VPS:n, jossa lopputuloksena 1–1 tasapeli ja viikko sitten heillä oli seuran sisäinen ottelu SJK:n edustusjoukkuetta vastaan, josta tylyt 10–2 loppulukemat Veikkausliigajoukkueen hyväksi.

Vuoden ensimmäinen harjoitusottelu, joten luonnollisesti keskitymme pelitapamme kokonaiskuvaan sekä pallollisessa, että pallottomassa organisaatiossamme.

Miten pystymme avaamaan vastustajan korkeaa prässiä vastaan ja kiihdyttämään hyökkäystämme etenemishetkillä? Haluamme olla joukkue, joka jatkuvasti etsii mahdollisuutta edetä ja myös pystyy etenemään kontrolloidusti yhdessä. Lisäksi menetettyämme pallon haluamme voittaa sen mahdollisimman nopeasti takaisin, mikäli tilanne on suotuisa.

Miten pystymme prässäämään vastustajaa ja toisaalta suojelemaan omaa maaliamme, mikäli olemme pakotettu puolustamaan välillä alempana?  Tämän lisäksi haluamme pelaajiemme etsivän mahdollisuuksia käynnistää nopeita vastahyökkäyksiä voitettuamme pallon takaisin vastustajalta.

JP Savolainen

AC Oulu on harjoitellut nyt kuluvalla vuodella kaksi viikkoa ja vielä ei ole saatu koko joukkuetta paikalle. Uusista hankinnoista Cristhian Valencia, Yanga Baliso ja Yann Affi ovat edelleen kotimaissaan oleskelulupa-asioiden viivästymisen vuoksi. Lisäksi poissa on varmasti Noah Pallas, koska hän on viettänyt viikon Huuhkajien matkassa.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko