Ennakko Edustus

Uudistunut AC Oulu kohtaa kauden avausottelussa jo totuttuun tapaan, niin ikään uudistuneen Rovaniemen Palloseuran. Peli pyörähtää käyntiin torstaina klo 13.00 Heinäpään jalkapallohallissa.

Sitä sanotaan, että odottavan aika on pitkä. Niin se on myös suomalaisen jalkapallon kannattajille. AC Oulun kausi päättyi 20. lokakuuta vierasotteluun EIF:ää vastaan. Nyt kolme kuukautta myöhemmin uusi kausi alkaa harjoitusottelulla RoPS:aa vastaan.

Kolmessa kuukaudessa on tapahtunut paljon. Laivastonsinisten joukkoja johdattaa nyt uusi mies Jyrki Ahola ja pelaajistossa on tapahtunut suuria muutoksia. Uusina pelaajina joukkueeseen ovat liittyneet puolustajat Kristian Heinolainen ja Henri Ölander sekä keskikenttäpelaajat Daniel Rantanen ja Jere Kallinen. Hyökkäykseen on hankittu uusvanhaa verta Niklas Jokelaisen ja Christian Bohuin myötä sekä kokonaan uutena pelaajana laivastonsinisen pelipaidan vetää yllensä Sami Karjalainen. Uusista pelaajista Ölander ja Jokelainen pelasivat viime kaudella vielä RoPS:n riveissä.

Niinikään Rovaniemellä on tapahtunut joukkueessa isoja muutoksia. Pasi Tuutin jättämän ruorin varteen on tarttunut Vesa Tauriainen. Uusina pelaajina rovaniemeläisten riveihin on hankittu Obed Malolo Seinäjoelta sekä paluun Rovaniemelle tekevä Wato Kuate. Lisäksi RoPS on hankkinut talven aikana laituri Raymond Gyazin sekä puolustaja Arinse Uade.

Ottelussa ei näiden tietojen mukaan esiinny testipelaajia kotijoukkueen riveissä. Vuosien saatossa AC Oulu ja RoPS ovat kohdanneet toisensa jopa 20 kertaa harjoitusotteluiden merkeissä. Edellisestä Laivastonsinisten RoPS-voitosta alkaa olla kohta jo kahdeksan vuotta, joten “pisteet” olisi mukava hoitaa kotiin kauden ensimmäisestä ottelusta.

Kommentit

– Uusi vuosi lähtenyt hyvin liikkeelle, ollaan tutustuttu toisiimme ja tehty erilaisia testejä ja käyty pelitapaharjoitteita läpi. Tärkeätä on, että saadaan yhteisiä kokemuksia ennen cupin alkua ja päästään oma pelin kehittämiseen kiinni. Ylipäätään olen ollut tekemiseen tyytyväinen, halu tehdä asioita ammattimaisesti on kova, toki lähes joka osa alueella on kehitettävää mutta niinhän se on aina, kertoo AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola