Ennakko Edustus

AC Oulu ja FC Haka kohtaavat lauantaina legendaarisella Tehtaan kentällä.

AC Oulu ja FC Haka ovat pelanneet Ykkösessä kaudesta 2013 alkaen. Tuona aikana joukkueet ovat kohdanneet toisensa yhdeksän kertaa. Vain kerran AC Oulu on kyennyt Hakan voittamaan. Kolme kertaa on pelattu tasan, ja jopa viisi kertaa Haka on ollut parempi. Tilastojen valossa siis Valkeakoskelta ei ole odotettavissa helppoa kolmea pistettä.

– Joukkueessa on ollut hyvä fiilis tällä viikolla. Olimme pettyneitä viime viikonlopun KPV-tasapeliin, mutta se purkaantui hyvänä energiana treenikentälle tällä viikolla. Meillä on ollut kunnon meininki, ja olemme saaneet pari kovempaa harjoitusta alle. Innolla odotamme Haka-peliä, kertoo AC Oulun keskikenttäpelaaja David Ramadingaye

FC Haka majailee tällä hetkellä Ykkösessä sijalla kolme. Viidesta ottelusta valkeakoskelaiset ovat voittaneet kaksi, pelanneet kaksi kertaa tasan ja hävinneet kerran. Joukkue menestyi myös Suomen Cupissa kaatamalla mm. Veikkausliigajoukkueista Ilveksen ja RoPS:n. AC Oulu löytyy Ykkösen sarjataulukosta vasta sijalta 10, kun suurin osa joukkueista on pelannut viisi ottelua. 

– Haka on perinteikäs seura, ja hyvä joukkue. Tehtaan kenttä on kiva paikka pelata. En ole Hakaa nyt pariin vuoden kohdannut, mutta MYPA:n riveissä pelasin monta kertaa heitä vastaan. Viimeksi taisimme tiputtaa heidät Suomen cupista. Montaa kertaa en ole Hakalle hävinnyt, kertoo Ramadingaye. 

FC Hakan riveistä löytyy tukku vaarallisia ja mielenkiintoisia pelaajia. Puolustuksesta löytyy vahva kamerunilaistoppari Etchu Tabe, joka on pelannut urallaan mm. RoPS:ssa ja KuPS:ssa. Keskikenttäpelaajista on mainittava Chris James, joka teki Veikkausliigadebyyttinsä jo vuonna 2008 Tampere Unitedin riveissä. Hyökkäyspäästä löytyy vaarallinen nigerialainen kärkimies Dudu, jolta löytyy myös kovat meriitit. Hakan päävalmentajana toimii mm. JJK:n peräsimessä 2010-2013 toiminut Kari Martonen

– Olemme käyneet läpi Hakan pelaamista. Heillä on hyvä ja liikkuva joukkue, jossa on hyviä yksilöitä, kuten Chris James, Dudu, Jesse Ahonen sekä Emenike. Odotamme kovaa peliä, koska he ovat taktisesti kypsiä ja heidän pelityylistään näkee heti minkälaista peliä he pyrkivät pelaamaan, analysoi Ramadingaye. 

Kommentit

– Meidän täytyy onnistua lauantaina niin puolustus- kuin hyökkäyspäässäkin. Murtautumisvaiheen syötöt pitää onnistua ja niiden tulee olla tarpeeksi ovelia. Meidän tulee kontrolloida peliä ja rytmittää se oikein että me olemme pelissä vahvoilla. Liian vauhdikas peli sopii isäntäjoukkueella hyvin, joten sitä pyrimme välttämään. Meidän tulee pakottaa Haka heidän epämukavuusalueellensa, päättää AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

 

– Tulemme voittamaan Hakan samoilla aseilla, mitä olemme tähänkin mennessä käyttäneet. Meidän pitää saada oma hyökkäyspeli toimimaan, ja meidän tulee pitää palloa ja rytmittää peliä, jotta saamme esille meidän vahvuutemme. Me voitamme Hakan hyvällä hyökkäyspelaamisella, 1vs1-haastamisilla, toistemme puolesta juoksemisella sekä tottakai muutamalla maalilla, päättää Ramadingaye. 

Kokoonpanotilanne

Henry Mäkäräinen palaa kokoonpanon viime viikkoisen sairastelun jälkeen. Petteri Pietola ei ole mukana Valkeakoskelle matkaavassa ryhmässä sairastelun ja loukkaantumisen vuoksi. Markus Heikkinen ei pelaa vielä Hakaa vastaan. Pekka Welling on suorittamassa varusmiespalvelustaan, ja Antti Peura on edelleen loukkaantuneena. Niklas Jokelainen, Aleksi Nauska ja Samuli Leppälä pelaavat junioripeleissä viikonloppuna.