Ennakko Edustus

AC Oulun jatkaa otteluitaan Suomen Cupissa lauantaina, kun kotikentälle Arina Areenalle vieraaksi saapuu Kuopion Palloseura. Kokoonpanossa nähdään myös uusin sopimuspelaaja, kun perjantaina Ouluun saapunut David Ramandingaye pukee laivastonsinisen paidan jälleen ylleen. Ramadingayen kanssa on tehty kahden vuoden mittainen pelaajasopimus.

Vierasjoukkue KuPS johtaa Suomen Cupin lohko A:ta puhtaalla pelillä. Se on voittanut kaikki kolme otteluaan maalierolla 14-4, joten AC Oululla riittää haastetta savolaisten kanssa. Kotijoukkue on aloittanut Suomen Cupin kahdella vierasottelulla – tosin viime lauantain RoPS-ottelu pelattiin kotoisalla Arina Areenalla. Näistä kahdesta ottelusta saldona on voitto ja tasapeli eli neljä pistettä.

KuPS:n mielenkiintoisin pelaaja on AC Oulua kaudella 2016 edustanut OLS-kasvatti Rasmus Karjalainen. Viime kaudelle läpimurtoa Veikkausliigassa tehnyt hyökkääjä eteni urallaan Kuopioon, jossa menestyspaineet ovat jälleen kovat – eikä vähiten omistaja Ari Lahden massiivisten rahallisten satsausten ansiosta.

AC Oulu on tehnyt kahden vuoden mittaisen pelaajasopimuksen viime kauden kapteeni David Ramadingayen kanssa. ”Dave” palaa takaisin Ouluun jo perjantaina ja on käytettävissä lauantain ottelussa.

Kommentit

– RoPS-ottelusta jäi positiivinen kuva, vaikka toki parannettavaa löytyy reilusti. Lauantaina vastaan tulee meidän lohkon kovin haaste, sillä KuPS on todella laadukas joukkue, jolla riittää materiaalista myös särkymävaraa. Me teemme kaikkemme, että lohkovoitto ei ratkea lauantaina, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kertoo.

 

– Dave siis palaa meille kahden vuoden mittaisella sopimuksella, vaikka kauden jälkeen näyttikin siltä, että yhteinen sävel ei löydy – jalkapallomaailmassa kaikki on mahdollista, Lähderinne hymyilee.

 

– Odotan häneltä kentällä johtajuutta, taistelua, esimerkkiä ja laadukasta pelaamista. Se on mahdollista, kun fyysinen kunto saadaan hiljalleen riittävälle tasolle. Lisäksi hän tuo oman mausteensa pukukoppiin ja koko kaupunkiin, Lähderinne avaa.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuvat pitkäaikaispotilaat Niko Ronkainen ja Santeri Laatikainen. Kapteeni Lassi Nurmos huilaa joitakin viikkoja RoPS-ottelussa tulleen jalkavamman vuoksi. Markus Heikkinen on sivussa A-valmentajakurssin vuoksi ja Driton Shala palaa rosteriin ensi viikolla.

Seuraa heitä

Rasmus Karjalainen, KuPS. Pääseekö ”Rasse” rokottamaan entistä seuraansa tutulla Arina Areenalla, jossa harjoitustunteja on takana satoja.