Ennakko Edustus

Keskiviikko-iltana kello 18:30 Raatissa pelataan kauden kolmas ottelu AC Oulun ja PK-35:n välillä. AC Oulu tavoittelee seitsemättä perättäistä kotivoittoaan vantaalaisten kustannuksella. Ottelu on molemmille joukkueille elintärkeä taistelussa sarjan kärkipaikoista.

Lähtöasetelmat otteluun ovat herkulliset, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla. Vierasjoukkue PK-35 on sarjataulukossa neljäntenä 32 pisteellä ja AC Oulu viidentenä 28 pisteellä. AC Oululla on pelattuja otteluita 17, kun PK-35:llä niitä on yksi enemmän. Kotivoitolla AC Oulu nousisi vain pisteen päähän vantaalaisista.

Laivastonsinisten lähtöasetelmat kamppailuun ovat hyvät, sillä joukkue on pelannut jo seitsemän kamppailua putkeen ilman tappiota. Tappiottomassa putkessa joukkue on kaatanut Ekenäs IF:n, PS Kemin, Mikkelin Palloilijat, VIFK:n sekä FC Jazzin. Viiden voiton lisäksi joukkue on pelannut vierastasapelit FC Hakaa sekä JJK:ta vastaan.

Vantaalaisilla ei ole viime kierrosten pelit sujuneet hyvin. Edellisen kamppailunsa PK-35 hävisi Turun Palloseuralle ja tätä edeltävässä ottelussa joukkue hävisi JJK:lle. Yhteensä seitsemän edellisen ottelun kuntopuntarissa joukkueella on tilillään edellä mainittujen lisäksi tappio FC Jazzia vastaan sekä tasapeli PS Kemiä vastaan. Voitot on puolestaan otettu Ekenäs IF:stä, Mikkelin Palloilijoista sekä FC Hakasta.

Kauden kolmas kohtaaminen PK-35:tä vastaan on AC Oulun yhdeksäs kotiottelu kuluvalla kaudella. AC Oululla on allaan kuuden kotivoiton putki. Nyt Laivastonsinisten kotivoittoputkea testataan tosissaan, sillä PK-35 on ollut oululaisille todella vaikea vastustaja tällä kaudella. AC Oulun maaliero tämän kauden kahdeksassa kotiottelussa on Laivastonsinisten hyväksi 13-7.

PK-35:lle keskiviikon kamppailu on vantaalaisille kauden yhdeksäs vierasottelu. Vantaalaisilla on vierasotteluistaan tilillä vierasvoitot AC Oulusta, Mikkelin Palloilijoista, VIFK:sta sekä Ekenäs IF:stä. Voittojen lisäksi joukkue on onnistunut taistelemaan yhden tasapelipisteen PS Kemiltä. Kotimatkalle ilman vieraspisteitä joukkue on joutunut lähtemään Turun Palloseuraa,FC Jazzia, JJK:ta, sekä FC Hakaa vastaan käytyjen ottelujen jäljiltä. Maaliero PK-35:n vierasotteluissa tältä kaudelta on 12-9.

Historian saatossa kyseessä on kamppailu numero 22 joukkueiden välillä. Maratontaulukossa PK-35 on hieman niskan päällä. Tämän kauden ottelut mukaan laskettuna AC Oululla on voittoja kuusi, tasapelejä seitsemän ja PK-35:llä voittoja on kahdeksan.

AC Oululla on kauden viimeinen tilaisuus tällä kaudella ottaa pisteitä PK-35:ltä. Helppoa se ei tule olemaan, sillä vantaalaiset ovat olleet AC Oululle todella hankala vastustaja tällä kaudella. Kauden ensimmäisessä kohtaamisessa vantaalaiset olivat parempia lukemin 1-3 ja kauden toisessa ottelussa vantaalaiset parantelivat vielä entisestään lukemia, kun AC Oulu hävisi Vantaalla käydyn ottelun 4-1.

Kommentit

– PK-35 on ollut meille tällä kaudella vaikea pala. Heillä on loistavia yksilöitä, jotka ovat onnistuneet meitä vastaan hyvin. Meidän täytyy saada kotikentällä oma aktiivinen pelitapa pyörimään ja pelata suurella sydämellä joukkueen eteen – siinä ovat voiton avaimet. Uskon, että yleisö löytää paikalle ja on tukemassa meitä voittoon. Sarjasta on pelaamatta vielä kolmannes ja paljon ehtii tapahtua, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen uskoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta on varmuudella sivussa vain pelikieltoa kärsivä Chrispine Odula.

Seuraa heitä

Matias Ojala #10, AC Oulu

 

Matias Ojalan kausi on ollut haastava. Laivastonsinisten keskikentällä operavoiva Ojala on kärsinyt tällä kaudella loukkaantumisista. Isossa roolissa keskiviikon kamppailussa. Mikäli Ojala onnistuu keskiviikkona, on AC Oulu lähellä ensimmäistä voittoa PK-35:stä kuluvalla kaudella.

 

Pablo Couñago #38, PK-35 Vantaa

 

Ykkösen maalipörssiä yhdessä FC Hakan Kalle Multasen kanssa johtava Counãgon maalivire on ollut viime aikoina epävireessä. Espanjalaisella on allaan kuusi ottelua ilman maalia. Onnistuuko Laivastonsinisten puolustuspeli pimentämään vaarallisen espanjalaisen? Couñago kuritti AC Oulua joukkueiden edellisessä kohtaamisessa kahdella maalilla.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko