Ennakko Edustus

Keskiviikkona Suomen Cupissa paikallisvastustajansa 2-0-lukemin kellistänyt AC Oulu jatkaa harjoitusottelujaan jo lauantaina Arina Areenalla, kun vastaan asettuu Seinäjoen Jalkapallokerho. Joukkueet pelaavat vastakkain jo kolmatta kertaa tällä harjoituskaudella.

Ensimmäinen kohtaaminen päättyi SJK:n niukkaan 1-0 -voittoon Pietarsaaressa pelatussa Tammiturnauksen pronssiottelussa. Tuolloin AC Oulu oli liikkeellä erittäin nuorella joukkueella, sillä avauskokoonpanossa oli peräti seitsemän 90-luvulla syntynyttä pelaajaa. Helmikuun loppupuolella päädyttiin Seinäjoen Wallsport Areenalla 1-1 -tasapeliin. AC Oulun maalista vastasi Dritan Stafsula, joka viimeisteli tasoituksen rangaistuspilkulta.

Täksi kaudeksi Ykköseen noussut SJK lasketaan ennakkokaavailuissa heti sarjan kärkipään joukkueisiin, sillä seura on vahvistanut kokoonpanoaan nimekkäillä hankinnoilla. Seinäjoelta lähtöisin oleva kärkipelaaja Toni Lehtinen teki marraskuussa peräti viiden vuoden sopimuksen vietettyään sitä ennen kahdeksan vuotta maailmalla. Lehtisellä löytyy palkintokaapista värisuora SM-mitaleita ja kokemusta niin Kreikan kuin Sveitsin pääsarjoista. Vaasasta SJK kaappasi toisen paluumuuttajan, kun 216 liigaottelua pelannut Jyri Hietaharju palasi synnyinkaupunkiinsa. Myös Chris Cleaver ja Christian Sund omaavat runsaasti kokemusta Veikkausliigasta, joten SJK:lla on kasassa erittäin laadukas pelaajarinki.

Myös AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen tiedostaa vastustajan kovuuden.

– Joukkue on erittäin kokenut Ykköseen ja kaikki mitä sen ympärillä on viime aikoina tapahtunut viittaa ainoastaan liiganousuun. Vaikka olemmekin pelanneet tuloksellisesti tasaisia otteluita, yksi suuri ero joukkueilla on. Heidän ryhmänsä leveys on varmasti riittävä ennätyspitkään (33 ottelua) sarjaan.

AC Oulu lähtee otteluun positiivisissa tunnelmissa, kun alla on makoisa derbyvoitto Suomen Cupin viidenneltä kierrokselta. Malinen lupailee jälleen paljon vastuuta nuorisokaartille.

– Meidän tehtävämme on kasvattaa nuorista vahvoja menestyjiä ja onnistuessamme olemme ainakin näissä yksittäisissä otteluissa valmiit pelaamaan voitosta. Jos kaikki natsaa kohdilleen tulevien viikkojen aikana, haluamme mekin kuulua ryhmään, joista liiganousija selviää. Siispä kasvatustyö jatkuu lauantaina ja OPS-ottelussa vastuuta saaneiden nuorten lisäksi muutama uusi nimi tulee saamaan näyttöpaikan.

Kokoonpanosta puuttuuvat edelleen nivusvaivoista kärsivä Dritan Stafsula sekä olkapääleikkauksesta toipuva Juuso Majava. Myös maalivahti Juhani Pennanen on ollut kuumeilun takia yhä sivussa harjoituksista, joten pelaaminen on epävarmaa. Sen sijaan perjantaina Ouluun saapunut uusin sopimuspelaaja Hugo Magalhães on käytettävissä ja voidaan heittää tolppien väliin, mikäli tilanne sitä vaatii.

Ottelu SJK:ta vastaan alkaa lauantaina 17.3. klo 12:00 Arina Areenalla. Liput otteluun maksavat 5 euroa ja kausikorteilla ilmainen sisäänpääsy. Maksuvälineinä käyvät käteinen ja pankkikortti.

Tervetuloa!