Ennakko Edustus

Laivastonsiniset jatkavat nousutaistelua kohti Veikkausliigaa. Ykköstä on nyt pelattu neljä kierrosta, joista AC Oulu on napannut kolme voittoa. Nyt AC Oulun vireen tulee haastamaan Grankulla IFK.

AC Oulun komeasti kolmella voitolla alkanut kausi sai pienen kolauksen viime kierroksella, kun paikallisvastustaja OPS nappasi tiukan 1-0 voiton Laivastonsinisistä. Nyt on edessä kasvojen pesun paikka, kun Kauniaisten ylpeys Grankulla IFK saapuu vieraaksi Raatin stadionille. 

GrIFK on perinteinen pääkaupunkiseudun joukkue, jossa on iso rosteri hyvätasoisia pelaajia, koska pääkaupunkiseudun pelaajatuotanto on niin runsasta. ”Granin” rosterin leveydestä kertoo jotakin se että joukkue pystyi alkukauden avauskokoonpanosta vaihtamaan yksittäiseen otteluun kahdeksan avauksen miestä. Tuloksena ”vain” tiukka 1-0 tappio KPV:lle viime kierroksella. KPV:n maali syntyi rangaistuspotkusta. Kaksi edellistä ottelua olivat maalittomia kamppailuja Jaroa ja Turun Palloseuraa vastaan. KPV:n lisäksi OPS kaatoi GrIFK:n avauskierroksella Kauniaisissa lukemin 0-2. 

AC Oulu ja GrIFK ovat kohdanneet toisensa historian aikana kuusi kertaa. Viisi kertaa Laivastonsiniset ovat juhlineet voittoa. GrIFK voitti kauden 2016 avausottelun Kauniaisissa. Maaliero otteluissa on oululaisten hyväksi 17-4. 

– Vastassa on mielenkiintoinen vastustaja. Heillä on terve sekoitus kokeneita pelaajia, joita on höystetty pääkaupunkiseudun juniorimyllyn läpikäyneillä nuoremmilla pelaajilla. Granin johtohahmona häärii joukkueen kapteeni ja hyökkääjä Petter Meyer, jota voidaan aina pitää vaarallisena pelaajana. Me tulemme olemaan torstaina taas asteen verran parempia. Edelliset ottelut on nyt nollattu, joten tulemme varmasti taistelemaan kotiyleisön edessä, kertoo iltakiireiltään tavoitettu päävalmentaja Rauno Ojanen

– Helatorstaina on varmasti tulossa taas tiukka matsi. Grani on aloittanut kauden pelaamalla tasaisia pelejä, ja vaikka eivät ole vielä maalia tehnyt, mutta tiedetään että heillä on hyviä ja vaarallisia pelaajia tälle tasolle. Joukkueessa on ollut nyt hyvä fiilis, käsiteltiin viime pelin pettymys ja nyt ollaan taas tähdätty helatorstain matsiin. Ollaan päästy treenaaman hyvin, ja treeneissä on ollut kans tosi luottavainen fiilis. Uskon että torstaina palataan taas voittokantaan, kertoi Niilo Hautala valmistavien treenien jälkimainingeissa. 

AC Oulun kokoonpanosta torstaina puuttuvat ainoastaan loukkaantumisista toipumassa olevat Tuomas Mustonen sekä Niko Ronkainen. ”Muden” paluu tositoimiin on jo todella lähellä. Ronkainen pääsee aloittamaan pallotreenit ensi viikolla. 

Samuli Leppälä U18-maajoukkueeseen

AC Oulun puolustaja Samuli Leppälä valittiin Suomen U18-maajoukkueen riveihin Baltic Cupiin, joka pelataan kesäkuun alussa Helsingissä ja Valkeakoskella. Laivastonsinisten puolustaja Leppälä pääsi kovaan seuraan, koska joukkueessa pelaa monia Veikkausliigassa sekä ulkomailla pelaavia pelaajia. 

U18-maajoukkueen ottelut Baltic Cupissa:

7.6. 18.30 Latvia – Suomi Tehtaan kenttä, Valkeakoski
8.6. 18.30 Suomi – Liettua Tehtaan kenttä, Valkeakoski
10.6. 13.00 Suomi – Viro Telia 5G Areena, Helsinki