Ennakko Edustus

AC Oulu ja GrIFK kohtaavat lauantaina Ykkösen kamppailussa. Otteluun on ilmainen sisäänpääsy alakoululaisille. Loppukauden otteluissa avoinna on vain pääkatsomo, jonne liput myydään aurinkokatsomon edullisimmilla hinnoilla.

AC Oulun kautta on jäljellä nyt kuusi ottelua, joista neljä on kotona. Raattiin saapuu vielä GrIFK, KPV ja kaksi kertaa EIF. Nyt lauantaina siis kohdataan putoamiskamppailussa oleva Grankulla IFK.

GrIFK löytyy sarjataulukon pohjalta 15:llä pisteellä. Ottelun vähemmän pelannut AC Oulu majailee sijalla kuusi 29:lla pisteellä. Yhtenä Laivastonsinisten motiivina voidaan varmasti pitää kärkikolmikon takana olevat sijat 4-5, sillä se takaa kaudelle 2018 taloudellisesti tärkein yhden ylimääräisen kotiottelun. Lisäksi jos molemmat oululaisjoukkueet tulevat pelaamaan ensi kaudella Ykköstä, nähdään ensi kaudella kaksi AC Oulun kotiderbyä.

AC Oulun hyökkääjä Tuomas Mustonen on ollut murheissaan Laivastonsinisten menestyksestä kaudella 2017.

-Tuska on tietysti valtava. Viime pelistä jäänyttä tunnetta voin ehkä kuvailla sellaiseksi todella voimakkaaksi krapulaksi, missä menee yöunet moneksi päiväksi, lisäksi et oikein pysty katsomaan ihmisiä silmiin, ja aina ku oot yksin niin ahdistus vaan lisääntyy. Nopein lääke olisi voittaa mahdollisimman pian joku peli, onneksi lauantaina on mahdollisuus siihen ensimmäiseen lievennykseen. Odotus on ollut pitkä viime torstaista.Derbyä ei ikävä kyllä ole enää tarjolla, joten tätä olotilaa tuskin ihan piakkoin pystyy selättämään täysin.

Koko kautta ”Mude” analysoi ailahtelevaksi.

– Kotipelit olleet sitten toukokuun parin ensimmäisen todella vaikeita. Sitä on vaikea ymmärtää ja hyväksyä, kun Raatti on kaikkiaan mielestäni todella hieno paikka pelata, ja yleisöäkin on Suomen mitalla kiitettävästi. Meidän pitäisi kuitenkin olla se tuote jota tullaan kotikaupungissa katsomaan, ja missä meillä on mahdollisuus luoda elämyksiä, jotka tuovat yleisöä ja tukijoita.

– Meillä on kuusi peliä aikaa näyttää, että olemme päteviä työssämme jalkapalloilijoina. Ja siihen me tarvitaan nimenomaan toisiamme pelaajina, ja onnistumisia toisiltamme. Tekemällä sovittuja juttuja huolellisesti jokainen meistä onnistuu paremmin. Joukkueen pelaajille nämä neljä jäljellä olevaa kotipeliä on se viimeinen ikkuna missä voimme vielä näyttää oululaisille, millainen kuva yleisölle jää meistä pelaajina ja ihmisinä. Pelaamme tulevaisuudestamme ylipäätään jalkapalloilijoina, varmasti jokainen yrittää täysillä. Tämähän on maailman paras ammatti silloin kun voitetaan. Meidän täytyy vaan uskoa ja kaivaa niitä onnistumisia, kertoo Mustonen tunteikkaasti.

– Grani-pelistä tulee varmasti vaikea, he pelaavat veitsi kurkulla säilymisestä. Meidän täytyy vaan ymmärtää, että samalla tapaa me pelaamme tulevaisuudestamme. Panosta siis riittää, mielestäni meillä enemmän. Ja se pitää näkyä, päättää Mustonen.

Kommentit

– Grankullaa vastaan saadaan todennäköisesti pallonhallinta itsellemme. Me tehdään varmasti maaleja, mutta niin on tehnyt vastustajakin aikaisemissa otteluissa. Erikoistilanteissa meidän täytyy olla erittäin tarkkana. Kunnioitan todella paljon Granin systeemiä. Meillä oli todella kovat tavoitteet tälle kaudelle, mutta kärkikolmikko vetää tänä vuonna niin kovalla piste keskiarvolla, että siihen ei paljon muilla ole sanomista. Se pettymys, että emme taistele tänä vuonna noususta, näkyy tottakai. Haluan nähdä lauantaina sen, että joka jätkä taistelee tästä voitosta, vain sillä saamme edes hiukan kevennettyä pettymystä, kertoo autonratista tavoitettu päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Poissa kokoonpanosta ovat Markus Heikkinen ja Jair sekä pitkäaikaispotilas Juuso Kemppainen. Paluun kokoonpanoon tekee Samuli Leppälä.