Ennakko Edustus

AC Oululla on mahdollisuus pestä kasvonsa lauantaina Tammisaaressa EIF:n vieraana edellisen kotiottelun 0-4 -tappion jälkeen. Haaste tulee olemaan kova sillä kotijoukkue on kovassa vireessä ja AC Oulu kärsii loukkaantumisista. Vahvistukseksi jo tähän otteluun saadaan nuorten maajoukkuepuolustaja Sharp Räsänen.

EIF on ollut AC Oululle mieluisa vastustaja Ykkösessä, sillä joukkueet ovat kohdanneet ennen tätä kautta kuusi kertaa ja AC Oulu on voittanut jokaisen ottelun maalierolla 16-5.

Tällä kaudella AC Oulu ja EIF ovat kohdanneet jo kertaalleen. Ottelu päättyi Laivastonsinisten 1-0 -voittoon. Ottelussa tapahtui kuitenkin tuomarivirhe, ja EIF teki virheestä luonnollisesti protestin. Protesti meni läpi, joten Palloliitto päätti, että ottelu uusitaan kokonaan. Laivastonsiniset kohtaavat siis EIF:n lokakuussa kaksi kertaa kotiottelussa kahden viikon sisällä.

Ennen juhannusta viimeksi hävinnyt EIF on pelannut hyvän alkukauden. Joukkue on napsinut kovia voittoja mm. KPV:stä, Jarosta sekä OPS:sta. EIF sai siirtoikkunan aikana hankittua vahvistuksen Espoosta, kun brasilialainen Felipe Mello liittyi joukkueeseen viime viikolla.

Sarjataulukossa joukkueet ovat peräkkäisillä sijoilla; AC Oulu neljäntenä 23 pisteellä ja yhden ottelun enemmän pelannut EIF viidentenä 22 pisteellä.

AC Oululle kyseessä on kauden pisin pelireissu ja samalla kauden viimeinen tekonurmipeli. Paikalle Tammisaaren keskuskentälle on saapumassa myös runsain joukoin AC Oulun kannattajia vierasjoukkueen tueksi.

Sharp Räsänen lainalle AC Ouluun – Juuso Kemppaisen kausi paketissa

Treeneissä tullut alaraajavamma pitää laitapelaaja Juuso Kemppaisensivussa loppukauden ajan. AC Oulu toivottaa Juselle tsemppiä kuntoutukseen!Matias Lindforsin pelaaminen lauantaina on epävarmaa loukkaantumisen takia. Myös David Ramadingayen sairasloma jatkuu ainakin EIF-vierasottelun ajan. Valitettavasti myös muutamalla muulla pelaajalla on pientä vaivaa.

AC Oulu on hankkinut loppukauden ajaksi lainalle nuorten maajoukkuepelaaja Sharp Räsäsen. Räsänen on vuonna 1999 syntynyt KuPS:n sopimuspelaaja. Räsänen tulee pelaamaan AC Oulussa numerolla 22.

– Tiedostamme että pelaajistossa on tapahtunut paljon muutoksia. Aina näihin ei voi itse vaikuttaa ja loukkaantumiset valitettavasti kuuluvat peliin – nyt niitä on yhdelle joukkueelle sattunut kyllä runsaasti. Tulemme silti taistelemaan sarjan kärkipaikoista loppuun saakka, AC Oulun seurajohtaja Juho Meriläinen kommentoi.

– Sharp on nuori lupaus ja odotamme häneltä isoa panosta loppukaudelle. Jusen valitettavan loukkaantumisen johdosta jouduimme vielä reagoimaan nopeasti, Meriläinen jatkaa.

AC Oulun sopimuspelaajana kauden 2016 loppuun saakka ollut Niklas Jokelainen jatkaa uraansa Suomessa, mutta ei AC Oulussa.

– Niken tarinasta voisi vaikka kirjan kirjoittaa, mutta lyhykäisyydessään Stoke ei halunnut häntä aikaisemmilla ehdoilla ja pitkien neuvottelun jälkeen kaikkia osapuolia tyydyttävää ratkaisua ei löytynyt. Hän palasi siis Ouluun, harjoitteli meidän kanssa ja olisimme luonnollisesti halunneet tehdä hänen kanssa uuden sopimuksen. Hän menee nyt valitettavasti muualle, Meriläinen avaa.

Kommentit

AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen on pannut merkille EIF:n vahvat otteet.

 

– EIF on ottanut paljon voittoja, joukkue puolustaa tiiviisti ja hyökkää hyvällä itseluottamuksella. Kotikentällä EIF on voittanut KPV:n 2-0 ja pelannut Honkaa vastaan 0-0, joten tämä kertoo puolustamisen hyvyydestä.

 

– Me otetaan pallonhallinta itsellemme ja uskotaan että vastustaja väsähtää jossain vaiheessa. Saadaan luotua pari maalipaikkaa ja pidetään nolla omissa ja sitä kautta peli voitetaan, kommentoi ”Rane” keinoja kolmen pisteen hankkimiseen.

Kokoonpanotilanne

Edellä mainittujen loukkaantumisten lisäksi George Junior Tangko on pelikiellossa edellisen ottelun punaisen kortin myötä. Sharp Räsänen uutena miehenä kokoonpanossa.