Ennakko Edustus

Raatin stadionilla pelataan sunnuntai-iltana tärkeistä ja isoista pisteistä, kun AC Oulun vieraaksi klo 18.30 starttaavaan kärkiotteluun saapuu PK-35 Vantaalta.

Kyseessä on Ykkösen alkukauden terävimpään kärkeen kuuluvien joukkueiden kohtaaminen, sillä kymmenestä ottelustaan seitsemän voittoa ja kaksi tasapeliä saalistanut PK-35 keikkuu sarjan piikkipaikalla. Omista kymmenestä pelistään kuusi voittoa ja kolme tasapeliä napannut AC Oulu on puolestaan kolmannella sijalla, kaksi pistettä vantaalaisia jäljessä.

– Tällaiset kärkiottelut ovat aina isoja ja hienoja tapahtumia. PK-35 on ollut kärjessä jo jonkin aikaa, mutta nyt meilläkin on tilaisuus päästä haistelemaan sitä paikkaa. Suurin asia on kuitenkin pelimme parantaminen. Hiljalleen pitäisi pelistämme alkaa löytyä niitä oikeita elementtejä Raatin kentälle ja isolle nurmelle, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen summaa.

Vieraaksi saapuvan PK-35:n alkukausi on ollut menestys, vaikka jo ennen sarjan alkua vantaalaisia osattiin veikkailla mahdolliseksi yllättäjäjoukkueeksi. Joukkue on sekä vantaalaistunut että myös nuorentunut ja päävalmentajaksi saapui vaativa Pasi Pihamaa, joka onkin treenauttanut pelaajiaan erittäin ahkerasti. Aiempien kausien kaltaista hiipumista PK:lta ei tänä kesänä ole syytä odottaa.

– Kausi on lähtenyt hyvin käyntiin ja johdamme tällä hetkellä sarjaa, mutta ei meillä ole mitään pakonomaista tarvetta nousta liigaan. Joukkueen sisällä tiedostetaan, että meillä on mahdollisuus voittaa mikä joukkue tahansa ja maalinteko on parantunut varsinkin viime peleissä, Pihamaa kertoo.

PK-35:n vakuuttavasta vireestä kertovat kahden edellisen ottelun lopputulokset: viime lauantaina KPV kaatui Kokkolassa maalein 4-0 ja sitä edellisessä kierroksella PS Kemi otti lukua Vantaalla 5-0-lukemin. Koko kauden aikana erityisen vahvaa on ollut puolustuspelaaminen, sillä kymmenessä ottelussa PK-35:n verkkoon on tehty ainoastaan viisi maalia, mikä on vähiten kaikista joukkueista. AC Oululle on tehty kuusi maalia, joten yhteen iskee kaksi vähiten maaleja päästänyttä ryhmää.

Parhaat maalintekijät Pihamaan komppaniassa ovat olleet kuusi täysosumaa viimeistellyt Aleksi Ristola sekä kolmesti maalanneet Zakaria Kibona ja Pablo Gomez-Marttila. Maalivahti Miikka Häkkinen puolestaan on pitänyt maalinsa puhtaana peräti kuudessa ottelussa. Avainpelaajiin lukeutuvat lisäksi alakerran Otto-Pekka Jurvakainen ja Kim Raimi sekä keskikentän Xhevdet Gela.

– Heillä on erittäin hyvä keskikenttä, samoin kuin puolustus. Oli oletettavaa, että PK-35 on vahva joukkue, mutta ehkä he ovat pelanneet tuloksellisesti odotettuakin paremmin. He pelaavat tuloksekasta jalkapalloa. Esimerkiksi edellisessä pelissä KPV ei ollut heitä vastaan huono, mutta PK-35 iski maalintekijän maaleja, Malinen tietää.

– Siellä on pelaajia, jotka ovat olleet liigassa ja lisäksi Ristolan tapaisia pelaajia, joiden henkilökohtaiset suoritukset helpottavat huomattavasti koko joukkueen tekemistä, Malinen viittaa kovassa iskussa olevan hyökkääjän maalitehtailuun.


Juuso Majavan pitkä piina saattaa päättyä sunnuntaina. Kuva: Tapani Pikkarainen

AC Oulun on petrattava kauttaaltaan omaa peliään viikon takaisesta JIPPO-ottelusta, joka päättyi 1-1-tasapeliin. Oma hyökkäyspelaaminen oli tuolloin ajoittain liian hidasta sekä mielikuvituksetonta ja lisäksi tyytymättömyyttä aiheutti puolustuslinjan keskinäinen kommunikointi. Kärkijoukkuetta ei kaadeta viikon takaisella esityksellä.

– Harjoituksissa on painotettu aloitteellista äänenkäyttöä puolustuksessa ja haettu muutoksia taktiseen pelin avaamiseen sekä ensimmäisiin syöttöihin. Tavoite on saada vielä aktiivisemmin koko joukkue mukaan hyökkäämään ja käyttää rakentelussa omia vahvuuksiamme.

– Lisäksi puolustukseen ei saa tulla enää samanlaisia maaleja kuin Jipon tekemä, joka lähti omasta sivurajaheitostamme toiselta puolelta kenttäpäätyä. Yhtäkkiä jätkä oli yksin läpi. Järjestyksen pito puolustuksessa on tärkeää ja saatava mallilleen, toteaa Malinen, jonka mukaan puolustuksen miehitykseen voi tulla muutoksia JIPPO-otteluun verrattuna.

Sunnuntain otteluun AC Oulu saa mahdollisesti kokoonpanoonsa myös Juuso Majavan, joka on ollut loukkaantumisten takia sivussa koko alkukauden ajan.

– Jos saamme jo Juuson mukaan, hän tuo meille monipuolisuutta ja aktiivisuutta hyökkäyspelaamiseen. Hän on lähtötilanteissa vikkelä, hyvä viimeistelemään molemmilla jaloilla ja omaa myös kohtuullisen hyvän laukauksen, kuvailee Malinen.

Näin ollen ainoana pelaajana rivistöstä puuttuu veljensä hääprojektissa Albaniassa oleva Dritan Stafsula.

Kärkikamppailu AC Oulu – PK-35 Raatin stadionilla sunnuntaina klo 18.30 – tervetuloa!

HUOM!
Otteluun ei saa turvallisuussyistä tuoda mukanaan sateenvarjoja. Ottelussa myydään kertakäyttöisiä sadetakkeja.

(Toimitus)