Ennakko Edustus

AC Oulun ja OPS:n väliset derbyt ovat olleet ikimuistoisia ja tapahtumarikkaita tapahtumia. Viimeksi ottelu keskeytettiin turvallisuusuhan vuoksi loppuhetkillä. Nyt toivotaan ikimuistoisia tapahtumia kentän puolella.

AC Oulu löytyy sarjataulukosta sijalta neljä. 17:stä ottelusta pisteitä on kasassa 26 pistettä. Sarjaa johtavat TPS ja KPV 38:lla pisteellä. OPS sijaitsee sarjataulukossa sijalla kahdeksan, juuri karsintaviivan yläpuolella. 18:sta ottelusta pisteitä on kasassa 18. Laivastonsinisten paras maalintekijä nykyisestä joukkueesta on Titi Essomba viidellä osumalla. Vastaavasti OPS:n paras maalinsylkijä on ollut Trindade De Moura Thiago, niin ikään viidellä täysosumalla. 

Viimeiseen viiteeen otteluun AC Oulu ottanut kaksi komeaa vierasvoittoa EIF:stä sekä KPV:sta. Kääntöpuolena on kaksi tylyä kotitappiota Jaroa ja Gnistania vastaan. Honkaa vastaan kotona pelattiin tasapeli. Viidestä viime pelistä OPS:lla on kasassa neljä tappiota ja yksi tasapeli Hakaa vastaan kotona heinäkuussa. 

Kommentit

– Oma peli tulee olla kunnossa, joka tarkoittaa kahta asiaa. Meidän täytyy puolustaa hyvin, sekä hyökätä hyvin. Viime ottelussa hyökättiin riittävän hyvin, mutta puolustuksessa teimme virheitä, avaa AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen.

 

Ojasen mielestä keskiviikkona nähdään kiihkeä kamppailu.

 

– Me olemme kuitenkin OPS:n päävastustaja. Kysessä on isoveli vastaan pikkuveli -asetelma, jossa pikkuveli pyrkii kaikin mahdollisin keinoin kaatamaan isoveljen. OPS lataa varmasti kaikkensa tähän otteluun. Vastaavasti me vertaamme tasoamme sarjan päävastustajiin eli Honka, KPV ja TPS. Päävastustajia vastaan olemme pelanneet tällä kaudella kuusi kertaa, saldolla 2-2-2. Vastaavasti OPS:n saldo samoja vastustajia vastaa on 0-0-6, joten se kertoo sen että me olemme selkeä isoveli. Toisaalta pikkuveli on onnistunut kiusaamaan meitä hyvin tällä kaudella, analysoi Ojanen. 

 

Keskeytyssä derbyssä AC Oulu oli ajoittain vaikeuksissa OPS:n kanssa.

 

– Emme päässeet OPS:n prässin ohi, joten olimme vaikeuksissa ensimmäisellä puoliskolla. OPS lisäksi puolusti hyvin. Keskiviikkona kun pääsemme prässin ohi, OPS väsyy ja meille avautuu tilaa. OPS on onnistunut provosoimaan joitakin kärkijoukkueita vastaan, joten sen kanssa meidän täytyy olla todella tarkkana, että emme itse provosoidu.

 

– Olemme viimeksi voittaneet kotona toukokuussa, joten nyt alkaa olemaan voiton paikka, päättää itsevarma Ojanen. 

Kokoonpanotilanne

Juuso Kemppainen on poissa pelikentiltä noin puoli vuotta polvioperaation vuoksi. Muut poissaolijat selviävät pelipäivänä. Paluun kokoonpanoon tekee pelikieltonsa kärsinyt George Junior Tangko.