Ennakko Edustus

AC Oulu ja Oulun Palloseura ottavat toisistaan mittaa huomenna keskiviikkona Raatissa klo 18:30 alkavassa paikallisottelussa. Molemmille joukkueille kelpaa ainoastaan voitto, kolme sarjapistettä sekä kaupungin jalkapalloherruus.

Rehellisyyden nimissä molempien oululaisjoukkueiden kausi on ollut pelillisesti sekä erityisesti tuloksellisesti pettymys. OPS aloitti kauden hyvin, mutta rämpi pitkään peräti 12 ottelun voitottomassa putkessa. Välittömän putoamispeikon se karisti harteiltaan kuitenkin nappaamalla kahdesta edellisestä ottelustaan todella tärkeät kuusi pistettä. AC Oulun kausi puolestaan alkoi mollivoittoisesti, mutta keskikesällä laivastonsininen alus seilasi peräti kymmenen ottelun tappiottomassa putkessa. Tasapelejä on AC Oululle kuitenkin kertynyt kauden mittaan turhan paljon – onhan joukkue SJK:n kanssa sarjan toiseksi vähiten tappioita kärsinyt joukkue. Viime kierroksella joukkue otti vieraskentällä pataan sarjajumbo HIFK:lta, joka ampui alas taatusti ylimääräiset leijat pelaajien ja taustajoukkuen yltä – keskiviikkona kotijoukkueelta vaaditaan kurinalaista joukkuepelaamista.

Kauden kaksi ensimmäistä paikallisottelua ovat päättyneet molemmat tasatulokseen. Ottelut ovat olleet hieman hermostuneita ja ymmärrettävästi tappioita on vältetty viimeiseen asti. Selvää kuitenkin on, että keskiviikkona molemmat haluavat napata voiton. AC Oulu ei ole kuluvalla kaudella kärsinyt vielä yhtään tappiota kotikentällään, mutta tilastoilla ei huomenna syötetä yhtä ainutta syöttöä omille – esitys ratkaisee.

– OPS on tällä hetkellä melkoinen arvoitus. He hankkivat nipun uusia pelaajia ja vanhoja on siirrelty uusille pelipaikoille, mutta tulos kahdesta ottelusta on ollut heillä hyvä. Meidän ei kuitenkaan kannata miettiä heidän tekemisiään, vaan oma peli on saatava sille tasolle, jolla se on parhaimmillaan kauden aikana ollut. Viime torstain HIFK-pannukakku tulee unohtaa ja jokaisen meistä tulee kuoria itsestään pelaaja tai valmentaja tai huoltaja, joka pelaa paikallisottelussa seuransa 10-vuotisjuhlan kunniaksi, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen piiskaa.

– Senttiäkään ei saa antaa periksi ja sen tulee näkyä ja kuulua katsomon pimeimpäänkin nurkkaan saakka, Malinen jatkaa.

AC Oulu saa otteluun mieluisan palasen takaisin sairastuvalta, kun Lassi Nurmos ottaa oman paikkansa oikeana laitapuolustajana. Sen sijaan Matias Ojalan nilkka ei ole vielä pelikunnossa ja Juuso Majavan pelikunto ratkeaa ottelupäivänä. Joni Mäkelä kärsii ottelussa pelikieltoa, mutta muuten kaikki pelaajat ovat valmiina kauden isoimpaan otteluun.

Osta lippusi ennakkoon TÄÄLTÄ>> Nettilipunmyynti sulkeutuu keskiviikkona klo 12:00!

Lue myös: Paikallisottelu lähestyy – lue vinkkilista!

AC Oulu – OPS
Keskiviikkona 29.8.
Klo 18:30
Raatin Stadion

Tervetuloa!