Vasarahai Oulun Konttivuokraus Hukka Terveystalo Go On Oulu OMP Group OTC Nordic Lähitapiola Craft Temrex Codemate Temotek BDO Worker Feeniks Visual Juhan Auto UKI Arkkitehdit Oulun Energia Kaleva

AC Oulu ja MP kohtaavat sunnuntaina Raatissa – isoista panoksista pitää pystyä nauttimaan

7.11.2020 17:19 Ennakko

 

AC Oulu ja MP kohtaavat sunnuntaina Raatissa klo 16.00 alkavassa Ykkösen ottelussa. Panoksena on paikka Veikkausliigaan kaudelle 2021.Anselmi Nurmela on ottelusta sivussa loukkaantumisen vuoksi, mutta mies luo henkeä joukkueelle kentän laidalta (Kuva: Elias Mustonen)

 

Muutoksia ottelujärjestelyihin - lue huolella!

 

Kotimainen jalkapallokausi 2020 lähenee loppuaan. Sunnuntaina pelataan kaksi Ykkösen ottelua, joiden jälkeen jäljelle jää enää kaksi karsintaottelua Veikkausliigaan. Muut Ykkösen joukkueet päättivät kautensa viime lauantaina, kuten alkuperäisen suunnitelman mukaan oli tarkoitus. Jäljellä olevat kaksi ottelua ovat koronan vuoksi siirrettyjä kohtaamisia.

 

Lähes kaikki tietävät sunnuntain panokset, mutta kerrataan ne vielä. Oulussa kohtaavat siis AC Oulu ja MP. Pietarsaaressa taistelevat FF Jaro ja KTP. AC Oulu voittaa Ykkösen ja nousee suoraan Veikkausliigaan mikäli se voittaa tai pelaa tasapelin omassa ottelussaan. Mikäli KTP ei voita omaa otteluaan Jaroa vastaan, nousee AC Oulu tässäkin tapauksessa. Mikäli AC Oulu häviää ja KTP voittaa, AC Oulu jää sarjassa kakkoseksi ja edessä olisivat karsintaottelut Turun Palloseuraa vastaan. Myös Jarolla on vielä mahdollisuus kivuta kakkospaikalle, mutta sen tulisi voittaa KTP neljän maalin erolla, jotta se saa kiinni kotkalaisten paremman maalieron. Erilaisia skenarioita siis riittää. MP on kaikessa tapauksessa sarjassa seitsemäs.

 

AC Oulu ja tietysti koko kärkikolmikko on pelannut tähän saakka hyvän kauden - juuri siksi tilanne on edelleen kutkuttavan jännittävä. Laivastonsiniset ovat keränneet 21 ottelusta 47 pistettä. KTP:llä pisteitä on 44 ja Jarolla 41. Tasapisteissä ratkaisevan maalieron kärjessä on KTP +27, toisena Jaro +20 ja kolmantena AC Oulu +16.

 

Vierasjoukkue MP kuuluu sarjassa ehdottomiin onnistujiin. Päävalmentaja Juha Pasojan suojatit jättivät sarjataulukossa taakseen esimerkiksi ennen kauden alkua ylivoimaiseksi suosikiksi nostetun KPV:n. Mikkeliläiset eivät sarjanousijana olleet missään vaiheessa putoamiskamppailussa mukana ja onnistumiset ruokkivat itseluottamusta ja uusia onnistumisia.

 

MP isännöi AC Oulua 30.8. pelatussa ottelussa. AC Oulu haki tuolloin erittäin niukan 1-0-vierasvoiton Niklas Jokelaisen maalilla. Peliä seuranneet muistanevat, että kotijoukkue sai ottelun lopussa valtaisaa painetta Juhani Pennasen maalille, mutta koko joukkueen uhrautuva puolustuspelaaminen käänsi voiton oululaisille - samalla tavalla, kuten niin useasti tällä kaudella.

 

MP:n paras maalintekijä on ollut 22-vuotias Antti-Ville Räisänen viidellä täysosumallaan. Toppari Iiro Äijö on tehnyt pelipaikastaan huolimatta peräti neljä osumaa. AC Oulun paras maalintekijä kuluvalla kaudella on ollut Aapo Heikkilä, joka on onnistunut heiluttamaan verkkoa yhdeksän kertaa. Hyvää taustatukea ovat antaneet hyökkäyspään pelaajat Fareed Sadat, Niklas Jokelainen ja Loorents Hertsi. Kärkinelikon yhteispeli on toiminut hyvin.

ENNAKKOKOMMENTIT

- Ensinnäkin hieno asia, että saadaan pelaamalla päätös tähän Ykkösen kauteen. Hienoa nähdä, että Raatti on vuodenaikaan nähden erinomaisessa kunnossa ja siitä iso kiitos kenttähenkilökunnalle. Alkuviikon pienen sekavuuden jälkeen ollaan saatu kiinni laadusta ja keskittymisestä. Uskonkin, että olemme kaikin puolin valmiita sunnuntain peliin, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

KOKOONPANOTILANNE

AC Oulun kokoonpanosta ovat valitettavasti sivussa ainakin jalkavaivainen Anselmi Nurmela sekä leikkaushoitoa puhjenneen umpilisäkkeen vuoksi tarvinnut Lassi Nurmos. Pelaajat ovat kuitenkin taatusti luomassa henkeä koko joukkueelle!

LISÄTIETOJA

AC Oulu - MP

Sunnuntaina 8.11. klo 16.00

Raatin Stadion

 

Osta lippu ennakkoon!

 

Irtolippuja ei hyvin todennäköisesti jää myyntiin portille!

 

MedKit Finland ja LähiTapiola Pohjoinen tarjoavat kasvomaskeja veloituksetta!

 

Muutoksia ottelujärjestelyihin - lue huolella!

LIVESTREAM
ACO TV

Veikkaus
© 2021 AC Oulu.
Veikkausliiga