Ennakko Edustus

AC Oulu ja Joensuusta kotoisin oleva JIPPO iskevät yhteen lauantaina klo 16.30 alkavassa harjoitusottelussa Garam Masala Areenalla. Ottelu näytetään suorana AC Oulun Youtube-kanavalla. Ottelussa on mukana AC Oulun uusin sopimuspelaaja, kun seura ja 19-vuotias hyökkäyspään pelaaja Kevin Larsson ovat solmineet 1+1-vuotisen sopimuksen.

Kevin Larsson on Käpylän Pallon kasvatti, joka on edustanut aikuisurallaan myös Myllykosken Palloa ja Helsingin IFK:ta. Veikkausliigassa lupaava hyökkäyspään pelaaja on esiintynyt 28 ottelussa. Ykkösessä pelejä on alla neljä, joissa maaleja syntyi kolme kappaletta. Larsson on pelannut Suomen U16-, U17-, U18- ja U19-maajoukkueissa.

Lauantain harjoitusottelussa AC Oulu kohtaa Ykköseen nousseen JIPPO:n. Seurat ovat tulleet toisilleen tutuiksi Ykkösen vuosina, joiden aikana vastakkain on pelattu 17 kertaa. Näistä otteluista AC Oulun voittoon on päättynyt kahdeksan kohtaamista, kun taas JIPPO on ollut vahvempi viisi kertaa. Neljä kertaa on päädytty tasatulokseen. Historian aikana kohtaamisissa kolmesti maaliverkkoa ovat heiluttaneet AC Oulun puolelta Joonas Sohlo ja Mika Nurmela. JIPPO-paidassa kolme maalia on iskenyt Toni Tahvanainen, joka muistetaan myös AC Oulun paidasta – tosin laivastonsinisissä ruuti ei ollut yhtä kuivaa.

Lauantaina Garam Masala Areenalle juoksee ennakkoluuloton sarjanousija, josta löytyy myös oululaisverta, sillä JS Herculeksen paidassa viime kaudella esiintynyt Samuli Hölttä nähdään kotikaupungissa vierasjoukkueen punaisessa paidassa.

Lauantaina pelataan myös AC Oulu / OLS:n ja JS Herculeksen välinen paikallisottelu klo 12.45 alkaen. Myös kyseinen ottelu näytetään livenä JS Herculesin Youtube-kanavalla. Kannattaa siis ehdottomasti ottaa haltuun molemmat kohtaamiset!

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta puuttuvat loukkaantumisten vuoksi ainakin Severi Kähkönen ja Nikolas Saira. Kähkönen joutui polvioperaatioon, mutta ennusteet toipumiselle ovat onneksi hyvät. Tsemppiä kuntoutukseen Seve! Saira loukkasi itseään KPV-ottelussa. Hänen kohdalla paluu kentille tapahtunee muutaman viikon kuluessa. U21-maajoukkueen mukana leireilevät Miika Koskela ja Niklas Jokelainen ovat luonnollisesti sivussa ottelusta. Molemmat miehet esiintyivät avauskokoonpanossa, kun U21-maajoukkue kohtasi torstaina FC Hakan harjoitusottelussa.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko
Otteluennakko