Vasarahai Oulun Konttivuokraus Hukka Terveystalo Go On Oulu OMP Group OTC Nordic Lähitapiola Craft Temrex Codemate Temotek BDO Worker Feeniks Visual Juhan Auto UKI Arkkitehdit Oulun Energia Kaleva

AC Oulu ja Haka iskevät yhteen harjoitusottelussa Kuortaneella

12.3.2021 11:07 Ennakko

 

Viikolla 9 talvilomailleet AC Oulu ja Valkeakosken Haka mittaava tasoaan harjoitusottelussa perjantaina klo 14.00 alkaen. Ottelu pelataan neutraalilla kentällä Kuortaneella.AC Oulu ja Severi Kähkönen haluavat kehittää hyökkäyspeliään (Kuva: Elias Mustonen)

 

AC Oulun edellinen ottelu ei sujunut hyvin. Ennen lomaviikkoa se kohtasi paikallisottelussa JS Herculesin, joka oli parempi lukemin 1-0. Matalalta puolustanut Hercules onnistui tylsyttämään AC Oulun hyökkäyksistä parhaan terän eikä suvereeni pallonhallinta tuottanut tarpeeksi laadukkaita maalipaikkoja - on siis sanomattakin selvää, mihin pelin osa-alueeseen Jyrki Aholan suojatit kaipaavat parannusta.

 

Haka ja AC Oulun ovat ehtineet tulla tutuiksi vuosien saatossa 29 virallisen ottelun verran. Koskilaiset ovat olleet otteluissa niskan päällä, sillä heidät on julistettu voittajaksi 13 kertaa, kun AC Oulu on puolestaan juhlinut kuusi kertaa. Haka karkasi takaisin Veikkausliigaan kauden 2019 päätteeksi ja AC Oulu seurasi perästä vuoden myöhemmin. 

 

Hakan päävalmentajana toimii kolmatta kautta Tornion Terrierinä tunnettu jalkapallolegenda Teemu Tainio. Mittavan kansainvälisen pelaajauran tehnyt Tainio on noussut muutamassa vuodessa kotimaiseen valmentajakermaan. 

ENNAKKOKOMMENTIT

- Lomaviikko on tehnyt hyvää kropalle ja mielelle. Edellinen ottelu ei sujunut missään tapauksessa suunnitelmien mukaan. Täytyy kuitenkin muistaa, että murtautuminen ja maalinteko on jalkapallon vaikein asia. Niitä asioita on nyt harjoiteltu kovasti ja selvää on, että parantaa pitää. Olemme tähän saakka lähteneet kaikkiin otteluihin todella kovalla rasituksella, sillä olemme halunneet rakentaa kuntopohjaa mahdollisimman korkealle tasolle. Perjantaina on vastassa erittäin mielenkiintoinen Haka. Sieltä löytyy tuttua valmentajaa ja vuoden Veikkausliigassa pelannut nippu, joka janoaa varmasti edellistä kautta parempia sijoituksia, AC Oulun päävalmentaja Jyrki Ahola kommentoi.

KOKOONPANOTILANNE

OuBusin linja-autoon hyppäävät seuraavat pelaajat: Fillion, Pennanen Ölander, Ruxi, Koskela, Rafinha, Alanko, Malolo, Nurmela, Heikkilä, Diz, Jokelainen, Hurme, Kuivila, Liimatta, Kähkönen, Saira, Sadaat ja Popa.

LISÄTIETOJA

AC Oulu - FC Haka
Perjantaina 12.3.
Klo 14.00
Kuortane


EI YLEISÖÄ!

ACO TV

Veikkaus
© 2021 AC Oulu.
Veikkausliiga