Ennakko Edustus

AC Oulu pelaa huomenna lauantaina harjoitusottelun Heinäpään tekonurmella kello 12:00 alkaen. Vastaan asettuu GBK Kokkolasta.

AC Oulun valmistautuminen 2.5. alkavaan Ykkösen sarjakauteen on hyvässä vauhdissa. Loukkaantumisista kärsinyt joukkue alkaa olla terve ja kilpailu pelipaikoista on kovaa. Laivastonsiniset ovat edenneet Respect Suomen Cupissa 16 parhaan joukkoon ja huominen harjoitusottelu toimii valmistautumisena ensi viikon torstain PS Kemi-otteluun, jossa panoksena on pääsy 8 parhaan joukkoon.

GBK pelaa tuleva kesänä Kakkosen pohjoislohkossa. Seura tavoittelee paikkaa sarjaporrasta ylempää. Joukkueet ovat kohdanneet historian aikana yhteensä 9 kertaa. Oululaiset ovat voittaneet otteluista peräti seitsemän ja kaksi kertaa on päädytty pistejakoon.

Kommentit

– GBK on hyvä Kakkosen joukkue, jolta löytyy taitoa ja nopeutta yläkerrasta. Rannikon joukkueet ovat perinteisesti hyvin organisoituja puolustussuuntaan. Ottelu toimii meidän kannalta valmistavana ensi viikon Suomen Cupiin – jokaiselle pelaajalle on luvassa vastuuta huomenna, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta ovat sivussa Aleksi Lappalainen (kuume), Dritan Stafsula (futsal), Niklas Jokelainen (talenttiryhmä/maajoukkue) sekä Kemin turnauksessa ORPa:n maalia vartioiva Pyry Yrjänäinen. Loukkaantumishuolia ei Ojasella ottelun alla ole. Laivastonsinisten kokoonpanossa nähdään yks uusi testipelaaja. 20-vuotias kenialaistoppari Sosthenes Idah antaa näyttöjä GBK- ja OPS-otteluissa.

Seuraa heitä

Miten pärjää uunituore testipelaaja Sosthenes Idah? Päävalmentaja Ojanen on luvannut jakaa vastuuta kaikkien pelaajien kesken.