Ennakko Edustus

Sunnuntai 11.6.2023 kirjataan suomalaisen jalkapallon historiaan, sillä silloin vietetään ensimmäistä Jalkapallopäivää, joka on suomalaisen jalkapalloilun suuri yhteinen juhlapäivä. Päivä, jolloin on meidän kaikkien vuoro näyttää ja nauttia niitä tunteita, jota suomalainen jalkapallo meissä herättää. Sunnuntaina yhteen Raatin stadionilla iskevät AC Oulu ja FC Inter Turusta.

Vierasjoukkue Inter on äitynyt viime aikoina kovaan lentoon. Turkulaiset ovat voittaneet kolme edellistä otteluaan hyvien otteiden saattelemana. Tappion ovat saaneet kärsiä Haka, FC Honka sekä viimeisimpänä KTP. Sarjataulukosta Inter löytyy sijalta kuusi 13 pisteellä, mutta huomioitavaa on pelattujen otteluiden määrä – Jarkko Wissin suojatit ovat päässeet erinäisistä syistä tositoimiin vasta kahdeksan kertaa.

AC Oulu on pelannut vastaavasti 11 ottelua, joista saldona 17 pistettä. Edellisessä ottelussa se kärsi 0-1-vierastappion sarjakärki KuPS:n vieraana. Tässäkin matsissa oululaisia vaivasi alkukaudelta tuttu ongelma, sillä peli on usein parantunut reilusti ottelun edetessä, kun taas alussa on ollut jostain syystä vaikeaa. Sunnuntaina joukkue pääsee jälleen kotiyleisön eteen, joka tuo aina lisää virtaa tekemiseen.

Turkulaisten riveistä löytyy nippu mielenkiintoisia pelaajia, mutta ylitse muiden oululaisvinkkelistä nousee aina Matias Ojalan nimi. Laivastonsinisissä nuorena ja lupaavana pelaajana 97 virallisessa ottelussa esiintynyt “Matsku” on edelleen toki lupaava, mutta ei ehkä niinkään nuori – 28-vuotias peluri on liigakentillä erittäin kokenut kettu. Sinimustien peliä pyörittää Veikkausliigan tähtipelaajiin kuuluva Petteri Forssell.

Joukkueet ovat kohdanneet historian saatossa vain 10 kertaa. Puntit ovat täysin tasan, sillä molemmat ovat voittaneet kohtaamisista viisi kappaletta. Tasapelejä ei siis ole seurojen kohtaamisissa koskaan nähty. Kukaan pelaaja ei ole maaleilla toisia vastaan mässäillyt – AC Oululta Dritan Stafsula ja Interiltä Benjamin Källman sekä Forssell ovat kukin onnistuneet kahdesti maalinteossa.

Sunnuntain otteluun ja Jalkapallopäivään odotetaan reilusti yleisöä. Sää suosii ja huippujoukkueet kohtaavat kentällä – mikä siis voisi olla parempi tapa viettää pyhäpäivää. Liput otteluun voi ostaa kätevästi ennakkoon AC Oulun seurakaupasta. Oulu Golfin jäsenet pääsevät tähän otteluun veloituksetta. Lisäksi Veikkauksen etuasiakkaana saat kaksi lippua yhden hinnalla otteluun. Tervetuloa!

Inter on kovassa lennossa voitettuaan monta peliä kotona. Joukkue on sarjassa kuudes, mutta on pelannut jopa 4 peliä vähemmän kuin osa vastustajistaan. Talvella he pelasivat neljän linjalla, mutta sarjassa muoto on hieman muuttunut. Vastaan saamme taitavan, juoksuvoimaisen ja yhtenäisen joukkueen, jonka suurimmat vahvuudet ovat vastahyökkäyksissä ja erikoistilanteissa. Inter kykenee myös todella laadukkaaseen pallonhallintapeliin, jonka seurauksena wing-backit pääsevät keskittämään välikaistoilta saaden useita pelaajia boksiin.

AC Oulun valmennustiimin jäsen Rauno Ojanen

Meidän täytyy estää heidän vastahyökkäykset olemalla tiiviitä ja hyvässä tasapainossa, jolloin pystymme vastaprässäämään heitä heti pallonmenetyksen jälkeen. Haluamme jatkaa siitä mihin jäimme keskiviikkona Kuopiossa – viimeiset puoli tuntia olivat sitä meidän peliä. Sillä voimme voittaa ja sitä lähdetään toteuttamaan.

Rauno Ojanen

Uutinen on toteutettu kaupallisessa yhteistyössä Veikkauksen kanssa.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko