Ennakko Edustus

Ykkösen viimeinen sarjakierros käynnistyy AC Oulun osalta kotikentällä perjantaina klo 18.30, kun AC Kajaani saapuu taistelemaan tärkeistä pisteistä.

Laivastonsiniset kohtaavat Ykkösessä siis vielä jokaisen joukkueen kertaalleen eli sarjaa on jäljellä yhdeksän ottelua. Pisteistä käydään tiukkaa kisaa sekä kärki- että häntäpäässä. Ykkönen on jälkeen osoittanut kovuutensa ja tasaisuutensa eikä yksikään ottelu selviö suuntaan tai toiseen.

Perjantaina Raatin iltavaloissa nähdään vierasjoukkueena AC Kajaani. Mika Lumijärven joukkue on ollut kuluvalla kaudella paha pala purtavaksi, sillä kauden avauksessa kajaanilaiset olivat kotonaan parempia lukemin 2-1. Oulussa pelattu toinen ottelu näytti kotijoukkueen kannalta hyvältä, mutta 2-0-johto kuihtui lopulta 2-2-tasapeliin.

Kajaani on esittänyt tällä kaudella melkoista ilotulitusta sillä joukkue on tehnyt sarjassa eniten maaleja, mutta myös päästänyt niitä omiin enemmän kuin kukaan muu joukkue. Joukkueen ykköspyssynä on häärinyt Michael Iboyomi.

Alkukaudesta vaivannut tehottomuus on AC Oululla vaihtunut niin ikään maalikarkeloihin. Oma pää on pysynyt puhtaana viimeksi Tammisaaressa kesäkuussa, mutta hyökkäyksestä on löytynyt tehoja. Edellisestä viidestä ottelusta kasassa on neljä voittoa ja yksi tasapeli ja ero sarjan kärkipäähän on kaventunut mukavasti. Unelma kahden parhaan joukkoon pääsystä vaatii kuitenkin lisää pisteistä, mutta joukkue etenee tilanne ja peli kerrallaan.

Kommentit

– Kajaani on vaikea vastustaja. Heillä on kovat tehot hyökkäyspäässä, joten vahvuudet ovat tiedossa. Meillä on paikka maksaa velat korkojen kanssa, AC Oulun päävalmentaja Mika Lähderinne kommentoi.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun kokoonpanosta ovat sivussa pientä vaivaa poteva Aapo Heikkilä ja pari viikkoa vielä huilaava Niilo Hautala

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko