Ennakko Edustus

AC Oulu kohtaa tänään maanataina yhden Ykkösen suurista suosikeista PK-35 Vantaan. ISS Stadionin keinonurmella pelattava ottelu pyörähtää käyntiin klo 18:30. Ennakkoon ottelusta voidaan povata erittäin kovatasoista ja tiukkaa vääntöä.

Jo usean vuoden Ykkösen kärkipäähän kuulunut PK-35 veti täksi kaudeksi kovat piippuun – Joukkue hankki talven aikana riveihin toinen toistaan kovempia ja kokeeneempia pelimiehiä, jonka johdosta sillä ei käytännössä voi olla muuta tavoitettavaa kuin liiganousu. Jo entuudestaan kovan nipun lisäksi punamustan paidan pukevat tänä vuonna ylleen mm. Jukka Santala, John Weckström, Petri Oravainen sekä myös AC Oulusta tuttu Ymer Xhaveri.

Kotijoukkue aloitti sarjan kahdella murskavoitolla, mutta sen jälkeen otteet ovat tulosten valossa olleet heikompia. Kotitasapeli RoPS:a vastaan ja tappio SJK:lle vieraissa ovat tosin tulleet sarjan kärkiporukoille erittäin tiukoissa otteluissa. Jokatapauksessa PK hamuaa varmasti takaisin voittokantaan ja AC Oulun täytyy pystyä parhaimpaansa ottaakseen kauden avausvoittonsa. Oululaisten peli on ollut neljässä ottelussa mukavissa kantamissa ja nousujohteista, mutta otteluiden voittaminen on ollut kuin manattua – maalintekoon on tarvittu useita paikkoja, kun taas omissa on soinut välillä naurettavan helposti.

– Tämä sarja on jo osoittanut, että kuka tahansa voi voittaa kenet tahansa. Meillä on vahva usko omaan tekemiseen ja maanantaina hyvä sauma ottaa avausvoitto hienolla stadionilla, hienon haasteen edessä. PK on ehdottomasti sarjan nimekkäin ja materiaaliltaan levein joukkue, mutta meillä on viime vuodelta hyviä muistoja Vantaalta – Pelasimme ehkä kauden parhaan ottelumme ja nyt haluamme pelata tämän kauden toistaiseksi parhaan ottelumme. Jos pystymme siihen, otamme voiton, AC Oulun päävalmentaja Juha Malinen ennakoi.

AC Oulu lähtee otteluun parhaalla mahdollisella kokoonpanolla, sillä loukkaantumisia tai pelikieltoja ei ole.