Ennakko Edustus

AC Oulu on napannu edellisestä neljästä ottelusta kolme voittoa ja yhden tasapelin. Äärimmäisen tasaisessa Ykkösessä oululaisten ero sarjan kakkostilalle on vain seitsemän pistettä. Torstain ottelussa FC Jazzia vastaan AC Oulu esittelee uuden pelaajan, kun loppukauden mittaisella sopimuksella joukkoihin liittyvä Didier Tayou on vihdoin edustuskelpoinen.

AC Oulu ja FC Jazz ovat kohdanneet kuluvan kauden aikana kahdesti – molemmissa otteluissa AC Oulu on napannut täydet sarjapisteet niukasti yhden maalin marginaalilla. Kauden avausottelu Porissa päättyi Dritan Stafsulan maalilla 0-1 ja kesäkuussa pelattu kamppailu Raatissa päättyi laivastonsinisten 2-1-voittoon Stafsulan ja Joonas Sohlon osumilla. 

Sarjanousija FC Jazzin taival Ykkösessä on ollut tuskainen – edellisessä ottelussa se otti osumaa HIFK:n kustannuksella lukemin 4-0 ja tämä sai riittää päävalmentaja Jouni Joensuulle, joka erosi tehtävästään. Vetovastuun punanuttujen penkin päässä ottaa seuran valmennuspäällikkö Jani Uotinen. AC Oulu saakin olla varuillaan porilaisten kanssa.

– Uuden valmentajan myötä voi vastaan tulla mitä vain. Tilastollinen tosi asia on se, että yleensä valmentajaa vaihtanut joukkue menestyy ensimmäisessä ottelussaan. Asia on kuitenkin meillä varsin hyvin tiedossa, mutta jokaisen pelaajan täytyy olla valmiina ottelun ensimmäisestä sekunnista saakka. Meidän oma peli on toiminut varsin hyvin ja pistepussi on sitä myötä karttunut viimeisimmissä otteluissa. Hyvien otteiden täytyy jatkua ja jokaisessa ottelussa ja harjoituksissa pitää pystyä parantamaan – siinä tapauksessa olemme vahvoja myös loppukauden ajan, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

AC Oulu saa Jazz-otteluun käyttöönsä uuden pelaajan, kun kamerunilainen Didier Tayou liittyy joukkueeseen loppukauden mittaisella sopimuksella. Ojanen odottaa Tayoulta vaarallisuutta hyökkäyspäähän.

– Didier on harjoitellut joukkueen mukana jo reilun kolmen viikon ajan. Hänen kanssa tehtiin sopimus yli kaksi viikkoa sitten, kun pelaajatilanteemme näytti vähän heikommalta kuin nyt. Itseasiassa hänen tulostaan lähtien meidän harjoituksiin ja sitä kautta otteluihin tuli täysin uusi vaihde – jokainen pelaaja ymmärsi, että nyt täytyy nostaa tasoa. Didier on nopea ja vaarallinen hyökkääjä ja uskon hänen tuovan meille erilaisia vaihtoehtoja ja olemaan tärkeä palanen tavoitteessa, joka on sarjan kakkostila, Ojanen taustoittaa.

AC Oulun pelaajatilanne ottelun alla on hyvä – Pekka Räisänen ja Titi Essomban loukkaantumiset olivat pelättyjä lievempiä ja molemmat ovat torstaina mukana. Keskiviikon valmistavissa harjoituksissa kentällä kirmasivat myös Matias Ojala ja Aapo Heikkilä, jotka ovat molemmat toipumassa pelikuntoon mykoplasman jäljiltä. Vielä torstaina molemmat katsovat ottelun kuitenkin katsomon puolelta.

AC Oulu – FC Jazz
Torstaina 7.8. klo 18:30
Raatin stadionilla

Tervetuloa!

OTTELU SUORANA SPORTTV:LLÄ>>

Lue uusi ACIAA-lehti tästä>> 

Tärkeää tietoa ottelutapahtumasta

  • Sisääntulo ja lipunmyynti vain kaupungin päädyn sisääntuloväylistä
  • VIP-vieraat infopisteen kautta (uimahallin sisääntuloaula)
  • Portit ja palvelut avautuvat tunti ennen ottelua
  • Kaikki AC Oulun pääsylipuista täältä>>
  • Maksuvälineenä anniskelualueilla, lippuluukuilla ja osassa kioskeista käy myös pankkikortti
  • Varmin ja nopein tapa asioida on käteinen tasarahalla
  • Alennuksiin oikeuttavat todistukset on esitettävä joka kerta
  • Ei sateenvarjoja stadionalueelle

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko