Ennakko Edustus

Ykkösen voitolla aloittanut AC Oulu kohtaa kauden toisessa ottelussaan Valkeakosken Hakan. Juho Rantalan miehistö on yksi sarjan ehdottomista ennakkosuosikeista, mutta laivastonsiniset lähtevät tiistai-illan otteluun vain voitto mielessä.

AC Oulun kausi potkaistiin käyntiin positiivisissa merkeissä, kun nousijajoukkue FC Jazz kaatui Porissa lukemin 0-1. Oululaisryhmän kauden avausmaalin viimeisteli Dritan Stafsula, jonka vapaapotku painui vastustamattomasti ohi porilaisvahti Lauri Pirhosen. Edellisen kerran kausi startattiin voitolla keväällä 2010, kun Tampere United taipui Castrénilla pelatussa ottelussa.

Tämän kauden toisella kierroksella haaste ei tule ainakaan helpottumaan, sillä vastassa on takaisin Veikkausliigakartalle tähyävä Valkeakosken Haka. Avauskierroksella JJK:n lukemin 2-0 kaatanut Haka pelasi vappuaattona Suomen Cupia, kun HJK vieraili Valkeakoskella. HJK ei kuitenkaan ollut yllätettävissä, joten klassikko-ottelun voitto sekä Suomen Cupin jatkopaikka menivät pääkaupunkiin tuloksella 0-3. Hakan paidassa nähdään tälläkin kaudella rautaista osaamista.

Regi Nooitmeer on yksi sarjan parhaista puolustajista ja hyökkäyspäässä tehoja odotetaan muun muassa Kalle Multaselta, joka paukutti viime kaudella osumia Ilveksen paidassa. Hyökkäyspäässä viilettää myös arvaamaton Venance Zézé, joka muistetaan kauden 2012 AC Oulusta. Hakan keskikentällä rouhii puolestaan ikitaistelija Sakari Saarinen, joka kolmen Veikkausliigamestaruuden kokemuksella opastaa seuran nuorta kaartia. Viime kaudella Haka oli oululaisjoukkueelle viheliäinen vastustaja, kun kaikki kohtaamiset päättyivät valkeakoskisten voittoon. Kahdessa Valkeakoskella pelatussa ottelussa isäntäjoukkue osui yhteensä seitsemän kertaa AC Oulun jäädessä nollille.

Päävalmentaja Rauno Ojanen tietää, että tämän kauden Ykkösessä marginaalit ovat pienet.

– Haka on ehdottamasti sarjan suosikki tai yksi niistä. Me lähdemme kuitenkin hyvällä fiiliksellä haastamaan heitä vieraskentällä. Joukkue sai avausvoitosta reilusti itseluottamusta. Porissa me taistelimme ja uhrauduimme joukkueen puolesta kiitettävästi ja se toi tulosta. Saman uhrautumisen täytyy jatkua myös Valkeakoskella, Ojanen alleviivaa.

AC Oulun kokoonpanossa tilanne on kohtalainen – sivussa ovat kylkensä loukannut Juho-Matti Heikari sekä armeijan harmaissa oleva Aapo Heikkilä.

FC Haka – AC Oulu
Tiistaina 6.5. klo 18:30
Tehtaan Kenttä