Ennakko Edustus

Elokuun viimeisessä ottelussa AC Oulu kohtaa Seinäjoen Keskuskentällä liiganoususta taistelevan SJK:n. Sarjakärki ja Ykkösen viidentenä oleva AC Oulu iskevät yhteen perjantai-iltana alkaen kello 18:30.

Ykkösessä eniten maaleja (43) iskenyt SJK on 22 ottelun jälkeen sarjan kärkipaikalla yhdessä Hakan kanssa, molemmat seurat ovat keränneet yhteensä 46 pistettä. Myös Haka pelaa perjantai-iltana samaan aikaan, kun se kohtaa kotikentällään Valkeakoskella Tampereen Ilveksen. SJK:n voittoputki on viiden ottelun mittainen, eikä joukkue ole menettänyt synkän heinäkuun jälkeen ainuttakaan pistettä. Viime lauantaina Simo Valakarin valmentama ryhmä haki arvokkaan vierasvoiton Tammelan stadionilta, kun nousutoiveita vielä ennen ottelua elätelleen Ilveksen murina loppui lukemin 1-3. Ilves-ottelua edeltäneissä neljässä pelissä SJK:n verkkoon ei tehty yhtään maalia, mikä kertoo osaltaan SJK:n vahvasta vireestä.

AC Oulun edelliset ottelut ovat sujuneet päinvastaisissa tunnelmissa, kun alla on jo neljä perättäistä tappiota. Elokuun aikana oululaisryhmä on onnistunut voittamaan ainoastaan PK-35:n ja tappioita on kertynyt yhteensä viisi kappaletta. Edellisessä ottelussa sarjapaikastaan kiivaasti taisteleva JIPPO piti pisteet Joensuussa 2-0-voiton myötä. Päävalmentaja Rauno Ojasen mukaan Seinäjoen Jalkapallokerhoa lähdetään joka tapauksessa horjuttamaan omaan pelityyliin luottaen.

– Keskinäisissä otteluissa olemme pärjänneet hyvin, enkä näe syytä miksi emme voisi pärjätä myös perjantaina. Odotettavissa on hieno kotimainen jalkapalloilta, kun kaksi pelaavaa joukkuetta kohtaa äänekkään yleisön edessä perjantai-illan ottelussa. Meidän täytyy saada puolustuspeli aiempaa tiiviimmäksi ja lisää oivalluksia sekä vaarallisuutta hyökkäyspäähän. Monilla AC Oulun pelaajilla on kauden jälkeen sopimukset katkolla, joten loppukauden otteluissa taistellaan pisteiden ohella myös paikoista ensi kauden joukkueessa. Teemme taatusti kaikkemme, jotta surkeasti sujunut kuukausi päättyy iloisissa tunnelmissa, Ojanen lupaa.

Seuraa heitä, AC Oulu:
#9 Dritan Stafsula – koko kausi laitapuolustajana, perjantaina ylempänä?
#24 Vesa Verronen – tälläsi edellisessä kohtaamisessa tasoitusmaalin ensimmäisellä kosketuksellaan.

Seuraa heitä, SJK:
#14 Toni Lehtinen – Ykkösen kolmanneksi paras maalintekijä kymmenellä osumallaan.
#26 Akseli Pelvas – HJK:sta lainattu hyokkääjä on osunut elokuun viidessä ottelussa neljä kertaa.

AC Oulu matkustaa Seinäjoelle melkoisen kapealla ringillä. Sami Hyvärinen on jälleen käytettävissä pelikieltonsa jälkeen ja Juho-Matti Heikari palaa flunssan jäljiltä pelikentälle. Keskikentän pohjalla viihtyvä Henry Mäkäräinen on puolestaan armeijassa, ja viihtyy perjantai-iltana metsän siimeksessä. Juho Meriläisen jo pidempään vaivannut nivusvamma uusiutui JIPPO-ottelussa ja näillä näkymin ”Äffä” on sivussa kokoonpanosta kolme viikkoa. Edellisessä ottelussa debytoinut Aleksi Lappalainen pelaa viikonloppuna farmijoukkue OLS:n tärkeässä nousukamppailussa.

SJK – AC Oulu
Perjantaina 30.8. kello 18:30
Seinäjoen Keskuskentällä

AC Oulu sosiaalisessa mediassa:

https://facebook.com/acoulu
https://twitter.com/acoulu
https://youtube.com/user/ACOuluOfficial
https://instagram.com/acoulu
https://acoulu.fi/

AC Oulu – TUNNE, JONKA TIETÄÄ!

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko