Ennakko Edustus

Laivastonsiniset matkaavat lauantaiksi Valkeakoskelle FC Hakan vieraaksi. Panosta ottelusta ei puutu, joukkueiden ollessa tasapisteissä sarjataulukossa. Ottelu alkaa Tehtaan kentällä kello 16:00.

Lähtökohdat otteluun ovat herkulliset, sillä joukkueet löytyvät sarjataulukosta peräkkäisiltä sijoilta. FC Haka on viidentenä ja AC Oulu kuudentena. Pisteitä molemmilla on 20, mutta
paremman maalieron turvin FC Haka on vielä AC Oulun edellä sarjataulukossa. AC Oululla pelattuja otteluita on 13 ja Hakalla 14.

AC Oulun lähtöasetelmat otteluun ovat positiiviset. Laivastonsinisten kolme edellistä peliä ovat päättyneet 1-0-voittoihin. Joukkue on kaatanut peräjälkeen VIFK:n, FC Jazzin sekä Mikkelin Palloilijat. Kolmen ottelun voittoputkea ennen joukkue hävisi vieraskamppailut TPS:lle sekä PK35:lle.

Vaikka tulosten valossa kolme edellistä ottelua ovat olleet hyviä, niin varsinkin pallollinen peli ja hyökkäyspeli ovat jättäneet paljon parantamisen varaa viime otteluissa. Puolustuspeli on sen sijaan toiminut, josta osoituksena on 298 minuutin nollaputki. Alessandro Marzuolin johdolla Laivastonsinisten puolustuspeli on ollut viime aikoina todella hyvällä tasolla.

FC Hakan viime aikojen ottelut ovat sujuneet heikosti, sillä joukkueella on viidestä edellisestä pelistä kasassaan vain yksi voitto. Joukkue kaatoi edellisessä pelissään FC Jazzin kotonaan 2-1-lukemin. Voittoa edelsivät kaksi perättäistä vierastappiota Ekenäs IF:lle sekä PK35:lle. Tappioita ennen joukkue tasasi pisteet PS Kemin kanssa Valkeakoskella sekä JJK:n kanssa Jyväskylässä.

Lauantain vieraspeli on Laivastonsinisten kahdeksas vierasottelu. AC Oulun edellinen vieraspeli sujui hyvin, joukkueen kaataessa Aapo Heikkilän maalilla VIFK:n Vaasassa. VIFK-voiton lisäksi joukkueella on vierasvoitto EIF:stä, sekä vierastasapeli MPn kanssa. AC Oulu on joutunut lähtemään viidestä vierasreissusta kotimatkalle ilman pisteitä, eli vierassaldo on 2 voittoa, 1 tasapeli sekä 5 vierastappiota. Laivastonsiniset lähtevätkin otteluun tavoitteenaan parantaa mollivoittoista vierastilastoa ja eväät siihen ovat olemassa, sillä AC Oulun otteet ovat viime aikoina olleet aavistuksen parempia kuin kotijoukkue FC Hakan.

FC Hakalle ottelu Laivastonsinisiä vastaan on kauden kahdeksas kotiottelu. Valkeakoskelaisten kotisaldo on kova, sillä joukkue on voittanut kotipeleistään 5 ja pelannut kahdesti tasan. Tehtaan kentällä on siis ollut tarjolla FC Hakalle 21 pistettä, ja se on onnistunut haalimaan niistä itselleen 17. Tuolla pistesaldolla FC Haka on tällä hetkellä
Ykkösen paras kotijoukkue.

Lauantain ottelu on joukkueiden historian 15. keskinäinen virallinen kamppailu. AC Oulu on voittanut otteluista kolme, viisi kertaa pisteet on jaettu ja FC Haka on voittanut otteluista kuusi. Edellinen ottelu kuluvalla kaudella päättyi Hakan 1-0-kotivoittoon Kalle Multasen maalilla.

Jotta pisteitä tarttuisi Laivastonsinisten matkaan kohti Oulua, on puolustuspelin jatkuttava edellisten otteluiden viitoittamalla tiellä. Kolmen nollapelin putki antaa hyvät asetelmat Laivastonsinisille otteluun, sillä itseluottamus on kohdallaan ja joukkue tietää pystyvänsä hyvään ja jämäkkään puolustuspeliin. Nyt haaste on kuitenkin isompi, kuin kolmessa edellisessä pelissä. Hakan pelaajisto Multasen sekä Joni Mäkelän johdolla iskevät maalipaikoista kovalla prosentilla, joten virheisiin ei ole varaa.

Päävalmentaja Rauno Ojanen on peräänkuuluttanut useasti kauden aikana toivovansa lisää johtajuutta kentälle. Yksi keneltä tätä johtajuutta voi odottaa, on edelliseen MP-kamppailuun paluun pelikentille loukkaantumisten jäljiltä tehnyt Antti Uimaniemi.

Kommentit

– Haka on erittäin kova kotijoukkue, kuten tilastot sanovat. Seuran ympärillä on ollut kovaa turbulenssia, mutta joukkue on taistellut jokaisessa ottelussa. Meidän pelissä on ollut viime aikoinaa hyvää kehitystä etenkin puolustuspelin osalta. Uskon ja tiedän, että pallollinen peli tulee yhä kehittymään – se ei saa kuitenkaan tapahtua puolustamisen kustannuksella. Hyvät hyökkäykset tekevät puolustamisesta paljon helpompaa, AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen kertoo.

Kokoonpanotilanne

AC Oulun sairastupa on vihdoin tyhjä ja tämä antaa päävalmentaja Ojaselle käyttöön kaikki pelaajat. Keskikenttämies Henry Mäkäräinen pelaa ainakin seuraavat neljä ottelua lainalla Kakkosen AC Kajaanissa.

Seuraa heitä

Janne Hietanen #2 AC Oulu

 

Hietasen kausi on tähän mennessä ollut vaihteleva. Alkukierroksilla “Hietsun” peli ei kulkenut, kuten ei koko joukkueenkaan. Viime kierroksilla ollaan kuitenkin nähty totuttua Janne Hietasta. Varmaa pallollista peliä, hienoja avauksia sekä mahtavia katkoja, joilla on pelastettu lähes varmoja vastustajan maaleja. Puolustuksen johtaja on tärkeässä roolissa Laivastonsinisten pelissä, varsinkin avauspelissä. Osoitti viime ottelussa MP:tä vastaan olevan edelleen uhka erikoistilanteissa, iskemällä hienon kuvion päätteeksi pallon verkkoon, ensimmäistä kertaa tällä kaudella.

 

Kalle Multanen #17 FC Haka

 

Kalle Multanen on iskenyt FC Hakalle 7 maalia, ollen joukkueensa tehokkain maalintekijä Ykkösessä. Kuitenkin viime peleissä ruuti on ollut märkää, sillä Multanen ei ole onnistunut maalinteossa kolmeen otteluun. Tämän myötä hyökkääjä tulee olemaan varmasti vaarallisena ja terävänä lauantain peliin. Nimenomaan Multanen oli, se pelaaja joka ratkaisi voiton FC Hakalle joukkueiden ensimmäisessä keskinäisessä kohtaamisessa kuluvalla kaudella.

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko