Ennakko Edustus

AC Oulu aloittaa kahden ottelun vieraskiertueensa tiistaina. Keskiviikkona vastassa poikkeuksellisesti Karjaalla pelattavassa ottelussa on EIF. Lauantaina Laivastonsiniset kohtaavat Kaarinassa tämän hetkisen sarjakakkosen Turun Palloseuran.

AC Oulu lähtee otteluun vaikeista lähtökohdista. Laivastonsinisten miehistön terveystilanteen vuoksi kahden ottelun vieraskiertueesta on tulossa haastava. Usko omaan tekemiseen täytyy olla samalla tasolla kuten kahdessa edellisessä kotiottelussa, jotka päättyivät 3-0 voittoon KPV:stä sekä 3-1 voittoon Hakasta. Viidestä edellisestäkin ottelusta AC Oulu on kaivanut neljä voittoa ja kerran on päädytty tasapeliin. JJK ei onnistunut käyttämään edellisessä ottelussa mahdollisuuttaan nousta sarjakärkeen, joten Laivastonsiniset jatkavat Ykkösen ensimmäisenä maalieron turvin. 

EIF löytyy sarjataulukon keskikastista sijalta kuusi. Viidesta edellisestä ottelusta EIF on voittanut kolme, ja kaksi kertaa tammisaarelaiset ovat hävinneet. Edellinen kohtaaminen GrIFK:iä vastaan päättyi katkeraan 3-2 häviöön. EIF:n kokoonpanossa on tapahtunut muutoksia juuri ennen keskiviikon ottelua. Serbihyökkääjä Sasa Jovovic siirtyi maanantaina Veikkausliigajoukkue Kuopion Palloseuran riveihin. 10 maalia tällä kaudella viimeistellyt Jovovic on tehnyt toiseksi eniten maaleja koko sarjassa. Vain AC Oulun maalitykki Aristote Mboma on iskenyt enemmän osumia. Mboma jatkaa Ykkösen maalipörssin kärjessä 12 osumalla. 

Joukkueiden edellinen kohtaaminen oli melkoista ilotulitusta, kun kohtaaminen päättyi harvinaisen runsasmaaliseen 5-3 tulokseen. Tuon ottelun jälkeen AC Oulu hävinnyt vain kerran ja pelannut kerran tasan, joten EIF-voitolla taisi olla suuri merkitys Laivastonsinisten nykyiseen vireeseen ja positiitiseen ilmapiiriin. 

Kommentit

– Edessä on haastava peli. EIF on vaarallinen, fyysinen ja hyvin organisoitu joukkue. He ovat olleet kotikentällä hyviä, joten saa nähdä miten peli sujuu heidän varakentällään. Meillä on hieman ongelmia pelaajiston loukkaantumisten kanssa, mutta uskon että hoidamme homman kotiin, kertoo lyhyesti AC Oulun päävalmentaja Rauno Ojanen

Kokoonpanotilanne

Gilberto on ensimmäisestä pelistä poissa varoitustilin täyttymisen johdosta. Vieraskiertueelle matkaan ei lähde Miroslav Paunovic, joka jää vielä kuntouttamaan jalkaansa Ouluun. Lisäksi Antti Peura on edelleen loukkaantuneena, ja mitä todennäköisemmin koko loppukauden sivussa. Myös Petteri Pietola joutuu leikkauspöydälle ja hänen kautensa Laivastonsinisten riveissä saattoi päättyä tähän ikävään loukkaantumiseen. 

ACOTV

Yhteistyössä
Otteluennakko