Ennakko Edustus

AC Oulu aloittaa Suomen Cupin taipaleensa kotiottelulla Oulun Palloseuraa vastaan. Kyseessä on 10. kerta, kun joukkueet kohtaavat virallisessa ottelussa.

Laivastonsiniset ovat kohdanneet naapuriseura OPS:n, ennen lauantain ottelua, yhdeksän kertaa virallisten otteluiden merkeissä. Otteluista viisi on päättynyt AC Oulun voittoon, ja neljä kertaa on pelattu tasan. Näin ollen OPS ei ole voittanut Laivastonsinisiä kertaakaan virallisissa otteluissa. Viimeisin virallinen kohtaaminen on syyskuulta 2013, jolloin ottelu päättyi tasalukemiin 1-1. 

AC Oulun miehistö on vaihtunut sitten viime kauden, sillä Laivastonsinisten 19 pelaajan mukana viillettää 10 uutta pelaajaa. Tosin Niko Ronkainen, Juuso Särkelä ja Samuel Kurttila siirtyivät joukkueeseen yhteistyöseura OLS:n B-pojista, joista osa on harjoitellut AC Oulun mukana jo viime kaudella. Titi Essomba, on myös aikaisemmin pelannut urallaan AC Oulussa, joten hän on uusvanha pelaaja Laivastonsinisissä. 

Täysin uusina pelaajina Arina Areenalla virallisessa ottelussa tullaan näkemään hyökkääjät Sasa Jovovic (KuPS) ja Tuomas Mustonen (HIFK), keskikenttäpelaajat Matias Lindfors (FC KTP), Jere Aallikko (Kultsu FC) ja Tulio (Nautico, Brasilia) sekä puolustaja Eero-Matti Auvinen (FC Haka). 

Lauantaina OPS:n joukkueessa tullaan näkemään mm. PS Kemistä siirtynyt maalivahti Juhani Pennanen, joukkueen monivuotinen kapteeni Matias Juntunen sekä Konstantin Belov

Kommentit

AC Oulun maalivahti Johannes Wentin on innoissaan alkavasta Suomen Cupista. 

 

– Kyllä sitä on innoissaan, kiva että pääsee pelaamaan tärkeitä pelejä jo näin aikaisin. Uusia pelaajia on tosiaan tullut ja jokainen on päässyt hyvin joukkueeseen sisään. Huippuja tyyppejä jokainen. Sarjan alkamiseen on tietysti aikaa, että keretään kyllä hioa kuviot kuntoon palanen kerrallaan. Toki tää ei oo enään mikään harjoituspeli, joten siinä mielessä meidän pitää pystyä pelamaan niin ehjä ottelu kuin osataan. Molemmilla on lauantain matsissa kovat panokset ja tunnetta ei varmastikaan kentältä puutu, koska kyseessähän on pitkästä aikaa virallinen derby joukkueiden välillä, kertoo Wentin. 

 

Paluun AC Ouluun tehnyt Antti Pehkonen on heti motivoitunut hakemaan voittoa, vaikka miehen paikka löytyy tällä kertaa kentän sijaan valmennusryhmästä.

 

– Voitto halutaan ehdottomasti. Kunto on kova ja vaikka takana vasta 10 pallotreeniä niin ollaan valmiina. Aikaa ei olla hukattu. Pieniä sairasteluja ja poissaoloja on eikä kaikki ole vielä täydessä tikissä, mutta vahva tunne on että tässä pelissä päästään näyttämään jo väläyksiä tulevan kesän meiningistä. Odotan erityisen paljon Jovovicilta ja ainakin yksi erikoistilannemaali olisi kiva. Tässä derbyssä otetaan ensituntuma ja henkinen yliote paikallisvastustajasta, eli säästöliekillä ei tosiaankaan pelata, kertoo Pehkonen päättäväisesti.